Ο Δήμος Βύρωνα στηρίζει στην πράξη το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Παραδόθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυσή του στο πλαίσιο του Zumbathon «Αν μ’αγαπάς… γίνε μαζί μου παιδί», που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από 40 πιστοποιημένους zumba instructors και τον Δήμο Βύρωνα.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί το Χατζηκυριάκειο και το οποίο ανέρχεται σε 4.835 ευρώ, παρέλαβαν από τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Ιδρύματος, Αναστασία Κατσιλιέρη και η Γραμματέας της Διεύθυνσης Παιδικής Προστασίας, Ελένη Γραμματικοπούλου.

Η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας Αναστασία Κατσιλιέρη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βύρωνα, τον Αντιδήμαρχο Πόλης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρη Ταραζώνα, αλλά και όλους όσους βοήθησαν για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό. Όπως τόνισε: «Διαπιστώνουμε ότι καθώς βαθαίνει η οικονομική κρίση, εντείνονται οι προσπάθειες ανθρώπων, ομάδων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρουν στον πάσχοντα συνάνθρωπο, που στη δική μας περίπτωση είναι τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί σημαντική προσφορά και ανακούφιση στο έργο μας και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικές δράσεις και από άλλους φορείς».

Τον Δήμο Βύρωνα ευχαρίστησε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος δια του Προέδρου του Μιχάλη Στρουμπούλη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, με όποιον τρόπο μπορεί. Η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για να εξασφαλίσει στα παιδιά που φιλοξενεί όλα όσα χρειάζονται, αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς και ελπίζουμε ότι με τη μικρή μας συνεισφορά συνδράμουμε και εμείς στο σημαντικό του έργο. Ένα έργο σπουδαίας σημασίας, καθώς έχει στο επίκεντρό του τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία μηχανισμών συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωφελών ιδρυμάτων, που έχουν ως στόχο την αρωγή στον άνθρωπο και το αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από το έργο τους». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, που ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ, με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προσφέρει στα παιδιά στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, καθώς επίσης εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία. Στόχος του Ιδρύματος είναι να εκπληρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόλο ενός γονέα που νοιάζεται για την ανατροφή του παιδιού του και τη μελλοντική του εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια