Ξεκίνησαν τα μαθήματα του προγράμματος DRYMOS

Στα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στις 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας των εκπαιδευτών του DRYMOS και σπουδαστών που ενεγράφησαν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως  (e-learning) “ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR (DRYMOS)” με κωδικό αριθμό 2012-1-LEO05-10056 που  υλοποιεί ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με φορείς επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Συνολικά, 26 επιστήμονες από την Αθήνα και την επαρχία, εκ των οποίων οι 18 είναι δασικοί και οι 8 εκπαιδευτικοί, έχουν κάνει αίτηση εγγραφής προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ενότητες «Πυροπροστασία και Εθελοντισμός» και «Διάδοση επιστημονικών πληροφοριών στο ευρύτερο κοινό» μέσω της ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας www.actione-learn.eu/drymos.

Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα συντάχθηκε από τον ΣΠΑΥ υπό την επιμέλεια της Δασολόγου Βίκυ Δημητρίου, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του Συνδέσμου στα συγκεκριμένα θέματα,  ενώ η δεύτερη συντάxθηκε από το Πανεπιστήμιο Φριμπούργου Ελβετίας. Οι ίδιες ενότητες έχουν επιλεγεί από τους Κυπρίους εταίρους του ΣΠΑΥ προκειμένου να τις διδάξουν στην Κύπρο. Παράλληλα προχωρεί η διδασκαλία άλλων ενοτήτων σχετικών με το δασικό τομέα στις υπόλοιπες χώρες εταίρους του προγράμματος DRYMOS.

«Ο ΣΠΑΥ επιμορφώνει πιλοτικά δασικούς και εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, μεταφέρει τη τεχνογνωσία του σε θέματα πυροπροστασίας και εθελοντισμού πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια σε άλλες χώρες. Μέσα από το πολύπλευρο έργο του, ο Σύνδεσμος παραμένει πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε αναφορικά με τη δράση, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

Το Πρόγραμμα DRYMOS που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής διαδικτυακής πλατφόρμας επιμόρφωσης (e-learning) δασικών επιστημόνων σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ιταλικά) χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Education and Culture) στο πλαίσιο του Lifelong Learning Programme – LEONARDO DA VINCI – Transfer of Innovation (TOI) μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΣΠΑΥ, η Action Synergy Α.Ε και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ από την υπόλοιπη Ευρώπη συμμετέχουν το Εθνικό Δασικό Κέντρο Zvolen (Σλοβακία), το Πανεπιστήμιο του Φριμπούργου (Ελβετία), η εταιρία Etifor του Πανεπιστημίου της Πάδοβας (Ιταλία), το Πάρκο Monsanto του Δήμου Λισαβόνας (Πορτογαλία), το Κέντρο Δασικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Καστίλλης & Λεόν CESEFOR (Ισπανία) και η εταιρία Eurosuccess Consulting Ltd (Κύπρος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια