Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια στον Βύρωνα

Χρώμα στην πόλη μας, μέσα από την υλοποίηση μιας δημόσιας τοιχογραφίας στο κτίριο που στεγάζει το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, έδωσε η ομάδα καλλιτεχνών Urban Act.

Η τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο υλοποιεί κάθε χρόνο η Urban Act σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας υλοποιήθηκε και χρωματική παρέμβαση και έξω από το σχολείο.

Μάλιστα, στις 4 Ιουνίου μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του graffiti, μέσα από σεμινάρια αλλά και βάζοντας τη δική τους πινελιά σε χαμηλές επιφάνειες στο προαύλιο του σχολείου τους.

«Μία ακόμα δημιουργική παρέμβαση δίνει χρώμα στην πόλη μας. Αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι έβαλαν τη δική τους “σφραγίδα” στο σχολείο τους, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η φαντασία και η δημιουργικότητά τους είναι ανεξάντλητη» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Παραμένουμε στο πλευρό των παιδιών, συνεχίζουμε να τους δίνουμε βήμα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να μας δείξουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια».

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία αποτελεί συνέχεια των δημιουργικών παρεμβάσεων μέσω graffiti στην πόλη μας. Πρόκειται για το τρίτο graffiti της Urban Act στον Βύρωνα, μετά από τις δύο δημόσιες τοιχογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Φορμίωνος και απέναντι από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), στο κέντρο της πόλης.

Το project υλοποιήσε η ομάδα καλλιτεχνών Urban Act, υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και με τη συμμετοχή του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, ενώ χορηγός ήταν τα OK Markets.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια