Ανακοίνωση-καταγγελία για την αποχή των εργαζομένων από την αποκομιδή απορριμμάτων

Ανακοίνωση-καταγγελία για την αποχή των εργαζομένων από την αποκομιδή απορριμμάτων το Σαββατοκύριακο εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σωματείο των Εργαζομένων αρνείται, για συνδικαλιστικούς και ιδεοληπτικούς λόγους, το χτύπημα της προβλεπόμενης από το νόμο κάρτας, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου της Επιτρόπου να κρίνουν ως μη νόμιμη την καταβολή των υπερωριών.

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στην ανάκληση αυτής της απόφασης και να μην «παίζουν» με την υγεία των πολιτών, για να διασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να τους καταγγείλουμε ως απαράδεκτη την παρακινουμένη από το Σωματείο Εργαζομένων, απόφαση των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα να προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο, για άλλη μία φορά, την υγεία των συμπολιτών.

Το Σωματείο των Εργαζομένων αρνείται, για καθαρά συνδικαλιστικούς και ιδεοληπτικούς λόγους, το χτύπημα της προβλεπόμενης από το νόμο κάρτας, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου της Επιτρόπου εύλογα να κρίνουν ως μη νόμιμη την καταβολή των υπερωριών. Σε αντίδραση προς την εφαρμογή του νόμου και αντί να συμμορφωθούν με αυτόν και να προχωρήσουν στο χτύπημα της σχετικής κάρτας, αποφάσισαν να «υπερασπιστούν» το δήθεν δικαίωμά τους απέχοντας από την εργασία τους σε μία ωμή και προφανή απόπειρα να «εκβιάσουν» την αποδοχή της μη συμμόρφωσής τους με το νόμο.

Όλα αυτά τα χρόνια, για το καλό του Δήμου, στηρίξαμε και πολεμήσαμε στο πλευρό των εργαζομένων όταν χρειάστηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και για θέματα που αφορούν στην αξιοπρεπή μισθολογική και ασφαλιστική τους κατάσταση. Ανεχτήκαμε υπερβολικές και μικροπολιτικές λογικές και πρακτικές που λειτουργούσαν εις βάρος του κοινού καλού, με μόνο γνώμονα την ανάγκη ύπαρξης κλίματος συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση με τη νέα απόφαση του Σωματείου των Εργαζομένων, ξεφεύγει από κάθε έννοια λογικής και σοβαρότητας και υπονομεύει, υποτιμά και αγνοεί το δικαίωμα των πολιτών σε μια καθαρή πόλη.

Τους καλούμε να προχωρήσουν στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης, καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν ξεκάθαρη θέση και ξεκαθαρίζουμε ότι σε περίπτωση που εμμείνουν σε τέτοιου είδους παράνομες, παράλογες και αντικοινωνικές συμπεριφορές, δεν θα διστάσουμε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών και το δικαίωμά τους σε μια καθαρή πόλη.

Η ανοχή μας δεν είναι αδυναμία και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να «παίζει» με την υγεία των συμπολιτών μας για να διασφαλίσει παράνομη προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ως εδώ και μη παρέκει!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Γιώργος Ανδρίτσος

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Αναπληρωτής Δήμαρχος
Κώστας Ζούμπος

O Αντιδήμαρχος Πόλης & Εξυπηρέτησης Πολιτών
Δημήτρης Ταραζώνας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια