Ανοιχτά μαθήματα πολιτικής φιλοσοφίας στον Βύρωνα

Πηγή: tovima.gr

Το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα οργανώνει τη 16η συνάντηση των ανοικτών μαθημάτων πολιτικής φιλοσοφίας. Σήμερα στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κύκλος ανοικτών μαθημάτων πολιτικής φιλοσοφίας στη «Λαμπηδόνα» με θέμα «Η σχολή της Φρανκφούρτης και η Κριτική Θεωρία» με εισηγητή τον καθηγητή Κοινωνικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάκη Κουζέλη.

Παράλληλα την Πέμπτη 20 Μαρτίου συνεχίζεται το αφιέρωμα της ομάδας κινηματογράφου του κέντρου με την ταινία «Οι κλέφτες» του Μάκη Παπαδημητράτου, παραγωγής 2007, η οποία θα προβληθεί στις 20.00. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Μάκης Παπαδημητράτος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ελευθερία Γεροφώκα κ.ά.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημητράτος θα βρίσκεται μαζί με τους παρευρισκομένους κατά τη διάρκεια της προβολής ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει μια ζωντανή και δημιουργική συζήτηση.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:

Δυο μικροκλέφτες στην Αθήνα του 2007. Μπαίνουν σε σπίτια και παίρνουν λίγα, για να μην τους καταλάβουν πως τα πήραν, και να μπορέσουν να ξαναμπούν μετά από λίγο καιρό και να πάρουν πάλι λίγα. Δεν τους φτάνουν όμως! Μεταπουλούν κλεμμένα, ποντάρουν στο στοίχημα ελπίζοντας στο εύκολο κέρδος. Μια ζωή, χωρίς ζωή, θεατές μπροστά στην τηλεόραση. Τέλμα. Και ξαφνικά ένας στόχος: Ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ.

Τώρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα και θα πρέπει να βρουν τρόπο να τα κερδίσουν. Πρέπει να σκεφτούν το μεγάλο κόλπο. Ένα σπίτι πλουσίων, το αδειάζουν κανονικά και βγήκανε τα λεφτά για το ταξίδι. Ο ένας μέσα, ο άλλος τσίλιες.

Στο σπίτι όμως, δε βρίσκουν χρήματα, βρίσκουν ένα μυστικό που κανείς δεν έπρεπε να ξέρει. Ένα μυστικό ζωής και θανάτου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια