Εκατοντάδες σφαίρες βρέθηκαν στον Υμηττό

Πηγή: news247.gr

Εκατοντάδες στρατιωτικές σφαίρες (πάνω από 1000), βρέθηκαν στον Υμηττό, κοντά στο στρατόπεδο “Σακέτα” στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα.

Πρόκειται για 1.200 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 που εκτιμάται ότι προέρχονται από τυφέκιο G3. Τα φυσίγγια παρελήφθησαν άμεσα από τις αστυνομικές αρχές, που διεξάγουν προανάκριση.

Τις σφαίρες τις βρήκαν δύο εργαζόμενοι του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού στο το πλάτωμα του παλιού νταμαριού Κακορέματος Εργάνης, το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν σε εβδομαδιαία βάση τα συνεργεία του ΣΠΑΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΠΑΥ, οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν άμεσα τις πλησιέστερες αστυνομικές δυνάμεις και τους υπέδειξαν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν εγκαταλειμμένες, συσκευασμένες αλλά και χύμα, οι σφαίρες.

Αναφορικά με το περιστατικό ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, δήλωσε: «Για μας η φύλαξη του Υμηττού αποτελεί καθημερινό στοίχημα. Η επισκεψιμότητα και η φύλαξη του βουνού είναι έννοιες συνυφασμένες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και όχι η Αντιτρομοκρατική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια