Διπλή ενίσχυση για τον Αθηναϊκό

Πηγή: sport24.gr

Ο Γιώργος Ζευγώλης ερεύνησε ό,τι υπήρχε στην αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί ο Αθηναϊκός και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία της Α1 γυναικών και μετά κατέληξε σε δυο κορίτσια που είχαν προτέρα εμπειρία στο σύλλογο του Βύρωνα: της Βαλέρια Σελλά και της Κατερίνας Σωτηρίου.

Η πρώτη αγωνιζόταν δυο σεζόν στην Κύπρο, ενώ ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Γερμανία, απ’ όπου αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου της, ενώ η Σωτηρίου μετείχε στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, με την Μπουργκός. Η συνεργασία έληξε επίσης, λόγω έλλειψης ευρώ. Αμφότερες θα υποβληθούν στις καθιερωμένες εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά, θα υπογράψουν συμβόλαια.

Πέραν αυτών των δύο περιπτώσεων, ο Αθηναϊκός αναμένει και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τα δελτία των Σεμανιάκου και Μέλνικα. Ο σχετικός κανονισμός αναφέρει ότι “καλαθοσφαιριστής / τρια δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί την αυτή αγωνιστική περίοδο σε δύο Ελληνικά σωματεία . Στην απαγόρευση αυτή περιλαμβάνεται και καλαθοσφαιριστής / τρια που αγωνίσθηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο σε σωματείο του εξωτερικού και μετά την λήξη της συνεργασίας τους επιστρέψει στην Ελλάδα .

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τις ομάδες της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών και Α1 Εθν. Κατηγορίας Γυναικών οι οποίες έχουν  δικαίωμα να εντάξουν στην δύναμη τους καλαθοσφαιριστές / τριες που αγωνίσθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού , εκτός όμως και εάν ο καλαθοσφαιριστής / τρια μεταγράφηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο από Ελληνικό σωματείο σε αλλοδαπό . Στην περίπτωση της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη των play offs ενώ για την Α1 Εθν. Κατηγορία Γυναικών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους”. Παρ’ όλα αυτά, δελτία δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια