Αθηναϊκός: Με χαμόγελο για τα παιδιά

Πηγή: onsports.gr

Τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ο Αθηναϊκός, ο οποίος στηρίζει το «Χαμόγελο του παιδιού».

Το συγκρότημα του Βύρωνα αποφάσισε να στηρίξει τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος έχει ως κύριο μέλημά του να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Το «Χαμόγελο του παιδιού» ιδρύθηκε πριν από δεκαοκτώ χρόνια από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, καθώς πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις δέκα ετών.

Η ανακοίνωση:

«Ο X-LEVEL Αθηναϊκός είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί έναν δήμο, έχει εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Αυτή την ευαισθησία της φέτος την εκφράζει μέσα από τη στήριξη στο «Χαμόγελο του παιδιού», έναν εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στηρίζεται στο συναίσθημα και έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών, όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (αστυνομία, εισαγγελίες, νοσοκομεία κ.ά.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.

Ποιο είναι το «Χαμόγελο του παιδιού»: Το «Χαμόγελο του παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου του 1995 έγραψε το ημερολόγιό του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Δωκαοκτώ χρόνια μετά, το «Χαμόγελο του παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια