Στον Αθηναϊκό η Γκίβενς

Πηγή: superbasket.gr

Με τα χρώματα του Αθηναϊκού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Κρίσι Γκίβενς, καθώς η ομάδα του Βύρωνα ανακοίνωσε την απόκτησή της.

Η ανακοίνωση του Αθηναϊκού αναφέρει:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Αθηναϊκού ανακοινώνει την απόκτηση της Chrissy Givens. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παίκτρια, που ίσως όμοια της δεν έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μια παίκτρια που από μόνη της κάνει τη διαφορά.

Η Givens είναι η πρώτη μεταγραφή, άμα την οριστικοποίηση της συμφωνίας στη Στοκχόλμη και είναι ενδεικτική των υψηλών στόχων που βάζει ο Αθηναϊκός, η ομάδα που κατέχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Γεννημένη στις 26 Ιουλίου του 1985, κόρη του Tillman και της Mattie Givens η Chrissy Tiyana Givens, όπως είναι το πλήρες όνομά της, έχει εντυπωσιακή καριέρα στο κολέγιο, ενώ την περίοδο 2006-’07 ήταν μέλος της All America Team, μαζί με την Candice Wiggins, παίκτρια κι αυτή παλιότερα του Αθηναϊκού. Κι αν αυτό λέει κάτι, η Κάντις ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο…

Αν κι έγινε το 2007 ντραφτ από το Phoenix Merury, προτίμησε να περιηγηθεί στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Τουρκία και τα Άδανα. Τα εντυπωσιακά της ποσοστά στην Τουρκία (15.1 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ και περίπου 5 ασίστ ανά αγώνα, στα 21 παιχνίδια που είχε συμμετοχή) και στο Eurocup (σε 10 αγώνες είχε 16.7 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ) την οδήγησαν στο WNBA και στους Ντιτρόιτ Σοκ.

Η Ευρώπη της ταίριαζε καλύτερα και η Ταργκοβίτσε στη Ρουμανία έγινε ο επόμενος σταθμός της (σε 32 παιχνίδια είχε 17.6 πόντους και 8.9 ριμπάουντ). Μετακόμισε στο Μινσκ, διατηρώντας υψηλά ποσοστά (15.8 πόντοι και 6.2 ριμπάουντ στη Βαλτική Λίγκα), για να επιστρέψει στην Ταργκοβίτσε, όπου σε 29 ματς είχε 15.4 πόντους και 6.4 ριμπάουντ.

Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο… παρκέ. “Πρόκειται για μια εξαιρετική παίκτρια. Από την πρώτη στιγμή που την εντοπίσαμε, αποφασίσαμε πως αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει το νέο πρόσωπο του Αθηναϊκού. Εδώ και καιρό, κάτω από απόλυτη μυστικότητα, συζητούσαμε καθημερινά με τους εκπροσώπους της, σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αλλά καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση των Γιάννη και Σωτήρη Ντάνου, που εγγυήθηκαν ότι η παίκτρια πηγαίνει σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους” δήλωσε ο Κώστας Κεραμιδάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια