Ο «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκογκόλ στο Θέατρο Βράχων

Με τη θεατρική παράσταση «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκογκόλ συνεχίζεται την Τρίτη 16 Ιουλίου το Φεστιβάλ στη «σκιά των Βράχων». Πρόκειται για μία επίκαιρη κωμωδία, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο.

«Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή, δεν σχετίζονται μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά με όλες τις εποχές».

Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.

Παίζουν:
Χλεστακώφ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Έπαρχος: Γιώργος Αρμένης, Άννα: Αριέττα Μουτούση, Όσιπ: Μιχάλης Μητρούσης, Μαρία: Δανάη Σκιάδη, Αρτέμι: Θόδωρος Κατσαφάδος, Άμος: Γιώργος Ψυχογιός, Σπέκιν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μπομπτσίνσκι: Κώστας Κορωναίος, Ντομπτσίνσκι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Λούκα: Βαγγέλης Ψωμάς, Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν: Θωμάς Γκαγκάς, Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος: Γιώργος Μπούγος

Συντελεστές:
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Χριστιάννα Μαντζουράνη

Τιμή εισιτηρίου: 18 €
Φοιτητικό, Μαθητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 14 €

Προπώληση εισιτηρίων:

  • www.viva.gr
  • Βιβλιοπωλεία Ιανός
  • Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.)
    Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00π.μ.-2.30μ.μ.
  • Δημαρχείο Δάφνης (Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη, 4ος ορ.)
    Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00π.μ.-12.00
  • Δημαρχείο Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός)
    Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00π.μ.-12.00
  • Ταμείο Θεάτρου Βράχων
    Καθημερινά 6.00μ.μ.-10.00μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια