Παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη “Ο Λαμπράκης και το κίνημα Ειρήνης”

Πηγή: stasivyrona.blogspot.gr

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό κινηματογράφο “Λουίζα” θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Τριγάζη “Ο Λαμπράκης και το κίνημα Ειρήνης”.

Το βιβλίο αποτελεί ένα μακρύ οδοιπορικό στη ζωή, στη δράση και στη δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο κίνημα ειρήνης, που αναπτύχθηκε διεθνώς και στη χώρα μας από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ολοκαύτωμα της Χιροσίμα ως τη λήξη του ψυχρού πολέμου.

Για τη ζωή του μιλάει ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης, μέσα από τα προσωπικά του ημερολόγια, που είχαν πρωτοδημοσιευθεί  σε ειδικό αφιέρωμα για τον Λαμπράκη στο περιοδικό ‘’Δρόμοι της Ειρήνης’’ τον Ιούνιο του 1963. Με άλλα λόγια, στο βιβλίο του Πάνου Τριγάζη «ο Γρηγόρης Λαμπράκης αυτοβιογραφείται», όπως σημειώνει ο εκδότης Κώστας Παπαδόπουλος.

Επίσης, στο βιβλίο περιέχονται κείμενα των Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κύρκου, Ανδρέα Λεντάκη για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το κίνημα ειρήνης, με ιδιαίτερες αναφορές στην κινηματική ανάταση της δεκαετίας του 1960, που είχε ξεκινήσει με τα κινήματα του «1-1-4» και του «15%» για την Παιδεία και συνεχίστηκε με την ιστορική πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, από την οποία, στις 21 Απριλίου 2013, συμπληρώθηκαν ακριβώς 50 χρόνια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Τριγάζης έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του ειδικό κεφάλαιο με τίτλο «Ο Λαμπράκης, το Ελληνικό Κίνημα Ειρήνης και η Κύπρος».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
  • Βασίλης Κωτούλας, πολιτικός επιστήμων, μέλος του ΚΣ της Δημοκρστικής Νεολαιάς Λαμπράκη
  • Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Άκης Κατωπόδης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “Στάση Βύρωνα”.

prosklisi-lamprakis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια