Πρωτοποριακό πρόγραμμα επιμόρφωσης από τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας

Πηγή: dimosbyrona.gr

Mία σύγχρονη μορφή επιμόρφωσης των παιδαγωγών τους εφαρμόζουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Βύρωνα, η οποία έχει το πλεονέκτημα να παρακολουθεί το έργο μέσα στην τάξη και στη συνέχεια να προχωρά στην παιδαγωγική ενίσχυση όσων το επιθυμούν, ανάλογα με τις προσπάθειες, τους προβληματισμούς και τις προσωπικές τους απορίες.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια ομαδική συνάντηση -την οποία ακολούθησαν ξεχωριστές ατομικές- με την καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας και διδάκτορα στις Επιστήμες της Αγωγής, Αγνή Ζακοπούλου, όπου οι παιδαγωγοί ενημερώθηκαν για το σκοπό της προσπάθειας και την εφαρμογή νέων, πρωτοποριακών για την κάθε τάξη ή τον κάθε παιδικό σταθμό, παιδαγωγικών δράσεων και προγραμμάτων (πχ. δημιουργία γωνίας παιχνιδιού κ.ά).

Ήδη, οι παιδαγωγοί που συμμετέχουν, έχουν συζητήσει τα σχέδια που επιθυμούν να εφαρμόσουν ανά ομάδα, σταθμό ή τάξη και θα έχουν την απαραίτητη υποστήριξη κατά την εφαρμογή τους. Τα αποτελέσματα των εφαρμογών θα καταγραφούν και με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα, στις 26 Μαΐου. Στο πλαίσιο της ημερίδας, η καθηγήτρια Αγνή Ζακοπούλου θα παρουσιάσει τις βασικές παιδαγωγικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν οι προσπάθειες, ενώ οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

«Πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επιμόρφωσης είναι πιο ουσιαστικός, καθώς αναδεικνύει το έργο των παιδαγωγών μας και κυρίως, λειτουργεί ως κίνητρο ώστε να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους και να αλληλοεπηρεαστούν, πάντα με στόχο τη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου στους παιδικούς μας σταθμούς» επισημαίνει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδαγωγικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Φρόσω Σκαμνέλη.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία υλοποιείται από τη Διεύθυνση Παιδαγωγικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για τη συνεχή επιμόρφωση των παιδαγωγών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια