Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου στο Δήμο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

«Επιχείρηση» με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου έχει ξεκινήσει ο Δήμος Βύρωνα, μέσω εντατικών και συνεχών ελέγχων που πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το «Παράνομο υπαίθριο εμπόριο, πλανόδιο και στάσιμο», η οποία απλουστεύει τις διαδικασίες και ορίζει ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες των Δήμων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν την ευθύνη για την εξάλειψη του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, ο Δήμος Βύρωνα εντατικοποιεί τις δράσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κατασχέθηκαν ήδη και καταστράφηκαν επιτόπου από τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, 1.200 αντικείμενα που πωλούνταν παράνομα από πλανόδιους μικροπωλητές.

«Το φαινόμενο του παραεμπορίου αποτελεί μάστιγα, η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και πλήττει ιδιαίτερα τις πολυσύχναστες εμπορικές περιοχές» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Στόχος μας είναι η πάταξη του παραεμπορίου μέσα από εντατικούς και συνεχείς ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας και με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. προς όφελος των καταναλωτών και της υγιούς λειτουργίας της αγοράς». Μάλιστα, τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η πολυπλοκότητα της σχετικής νομοθεσίας δεν βοηθούσε το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών», υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης σταθερού και συγκεκριμένου νομικού πλαισίου από την Πολιτεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια