Καταγγελία για παράνομη χρηματοδότηση της ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»

Ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σουλιώτης, ζητά με έγγραφη καταγγελία προς τους Υπουργό Δικαιοσύνης, Υπουργό Εσωτερικών, Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ΣΔΟΕ να γίνει έρευνα στην μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», που εδρεύει στο Βύρωνα, καθώς όπως υποστηρίζει η σημερινή δημοτική αρχή Βύρωνα τη χρηματοδοτούσε για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την καταγγελία μόνο τα ενοίκια που πλήρωνε ο Δήμος για λογαριασμό της αναφερόμενης ΜΚΟ, στοίχισαν χιλιάδες ευρώ. 

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:

Προς:
Υπουργό Δικαιοσύνης
Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης
Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Βασιλική Σιαντή
ΣΔΟΕ

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Κυβέρνησης
Πολιτικά Κόμματα
Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Καταγγελία

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ
ΤΗ ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, η σημερινή δημοτική αρχή Βύρωνα, για αρκετά χρόνια, χρηματοδοτούσε την μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», που εδρεύει στο Βύρωνα. Δεν είναι ακόμα γνωστό το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων που, εκτός των ενοικίων, παρείχε ο Δήμος στην οργάνωση αυτή. Διαχρονικά υπολογίζεται ότι μόνο τα ενοίκια που πλήρωνε ο Δήμος για λογαριασμό της αναφερόμενης ΜΚΟ, στοίχισαν στον ελληνικό λαό χιλιάδες ευρώ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ συνιστά ένα μικρό μόνο παράδειγμα, που δείχνει ότι η χρεοκοπημένη ηγεσία Χαρδαλιά , ενώ από την μια μεριά επέβαλε, κατά καιρούς, χαράτσια και πρόσθετα ανταποδοτικά τέλη εκατομμυρίων στο λαό του Βύρωνα, από την άλλη δεν δίσταζε να σπαταλά το δημοτικό χρήμα σε παράνομες χρηματοδοτήσεις, για να υπηρετηθούν, προφανώς, σκοποί και επιδιώκεις ξένες προς την αποστολή του Δήμου και τα συμφέροντα των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεταξύ των χρεοκοπημένων ΟΤΑ ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων, με τα υψηλότερα χρέη!

Πρόεδρος της πανελλήνιας αυτής οργάνωσης είναι η κυρία Ελ. Γερασιμίδου,δημοτική σύμβουλος και στέλεχος της παράταξης Χαρδαλιά, ενώ στο «έργο» της ΜΚΟ και στην προβολή της, συμμετείχαν κατά καιρούς και άλλοι δημοτικοί παράγοντες της ίδιας παράταξης. Σας επισυνάπτω επιστολή, την οποία έχω λάβει εδώ και κάποιο διάστημα, στην οποία περιέχονται ορισμένες πληροφορίες για πλευρές των δραστηριοτήτων αυτής της οργάνωσης!

Παρακαλώ, επίσης, μαζί με την έρευνα την οποία πιστεύω ότι θα διεξάγετε στο Δήμο Βύρωνα, να καλέσετε τις φορολογικές αρχές για να ερευνήσουν και την όλη οικονομική διαχείριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ και τις όποιες σχέσεις της με παράγοντες της σημερινής δημοτικής εξουσίας . Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι ένα μεγάλο τμήμα των ΜΚΟ, αποτελούν εστίες παρασιτισμού και αφαίμαξης του δημόσιου χρήματος. Σας ζητώ να παραπέμψετε όσους σπαταλάνε το ιδρώτα του ελληνικού λαού στην δικαιοσύνη και να καταλογιστούν σε βάρος όλων των προσώπων που θα αποδειχθεί ότι ενέχονται στην παρανομία αυτή, τα χρηματικά ποσά, που παράνομα δόθηκαν στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ».

Δημήτρης Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974
Διεύθυνση:
Ελλησπόντου 12 , ΤΚ 162 32 Βύρωνα
210-76 28 209, 6977 – 747431

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια