Ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση εναντία στα νέα μέτρα

Η “Ανοικτή πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια” διοργανώνει συγκέντρωση-συζήτηση εναντία στα νέα μέτρα τη Παρασκευή 8/3 στις 19:00, στο δημοτικό κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Πρώην Λουίζα).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 7 μμ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΟΥΪΖΑ

Οι φόροι και τα χαράτσια, μαζί με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αύξηση των τιμών των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού μας, όχι μόνο να μην μπορεί να πληρώσει τους φόρους, αλλά μην έχει τα απαραίτητα για την επιβίωση. Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι φόροι πάνε για την ενίσχυση των τραπεζών και την πληρωμή των τοκογλύφων-κερδοσκόπων δανειστών, ενώ οι κεφαλαιοκράτες συνεχίζουν το φαγοπότι πάνω στο δημόσιο πλούτο, νέμονται το δημόσιο χρήμα με ενισχύσεις και έχουν νομοθετημένες φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ασυλία.

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια συγκροτήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2011, στη Λουΐζα, μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα και στηρίχτηκε με απόφαση της ΕΛΜΕ. Εκατοντάδες νοικοκυριά στην περιοχή μας μαζί με την Πρωτοβουλία συμμετείχαν στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της διακοπής του ηλεκτρικού εξαιτίας της μη πληρωμής τους. Η πολιτική ανυπακοή μαζί με την αδυναμία πληρωμής σε όλη την Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είχε αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη η διάταξη του μνημονιακού νόμου για διακοπή του ρεύματος όταν δεν πληρώνεις το χαράτσι. Ήταν ένα πρώτο αποτέλεσμα των αγώνων. Μετά από αυτό, αφού ο λαός με τη στάση του ακύρωσε τον εκβιασμό, ετοιμάζονται την έκτακτη μορφή να τη μετατρέψουν σε μόνιμο φόρο.

Ήδη με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αυτόν που ετοιμάζουν συν το νόμο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων η φοροληστεία του λαού θα ενταθεί. Για τα σπίτια θα πληρώνουμε τόσους φόρους σαν να τα νοικιάζουμε. Την ίδια ώρα μειώνονται οι κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια και ιδιωτικοποιείται δημόσια, δημοτική περιουσία. Όλα αυτά τα μέτρα είναι αλληλένδετα και η Πρωτοβουλία μας παρότι ξεκίνησε με θέμα την εναντίωση της στη φοροληστεία μέσω του χαρατσιού, εκ των πραγμάτων πήρε θέση και δραστηριοποιήθηκε ενάντια στην υποβάθμιση και στο επαπειλούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-παραχώρηση από το δήμο των δημοτικών αναψυκτηρίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για εκμετάλλευση.

Γίνεται φανερό ότι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση. Καθοριστική δύναμη για το λαό θα είναι ο συντονισμός των δράσεων των φορέων, των πρωτοβουλιών και των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και η ανάπτυξη νέων αγώνων. Στην περιοχή μας μπορούμε μαζί με τις διαφορετικές δράσεις του κάθε φορέα, να δοκιμάσουμε μορφές συντονισμού και υποστήριξης κοινών δράσεων.

Για να συζητήσουμε για όλα αυτά σας καλούμε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 ώρα 7 .00 μμ στον δημοτικό κινηματογράφο Λουίζα., Ν. Ελβετίας 34.

Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13 & Δευτέρα-Παρασκευή απόγευμα 6-8
Τηλ.: 213 2008698
6984 136105
e-mail: [email protected]

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια