Οι μαθητές παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την Οικολογική Μετακίνηση

Πηγή: dimosbyrona.gr

Τις εργασίες και τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη παρουσιάζουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα και του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής που συμμετέχουν στη φετινή εκστρατεία Ecomobility. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του 10ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα (Ιωαννίνων 12).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βύρωνα, η Επιτροπή Οργάνωσης της εκστρατείας «Ecomobility 2012-2013», ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity και οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Στόχος των προτάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες μαθητές είναι η ανάπτυξη της οικολογικής μετακίνησης στην πόλη και η διευκόλυνση της προσβασιμότητας ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το σχολείο έλαβε την 4η θέση πανελλαδικά, ενώ ο Δήμος Βύρωνα ήταν ένας από τους τρεις καλύτερους από άποψη συνεργασίας και βοήθειας προς την ομάδα των μαθητών και επιτυχούς διοργάνωσης της παρουσίασης των εργασιών τους.

Η φετινή εκστρατεία Ecomobility ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου και είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική καλλιέργεια των νέων και την προσπάθεια αλλαγής των συνηθειών μετακίνησης στην πόλη με την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών. Στην εκστρατεία συμμετέχουν ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου, από όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας προτάσεις μέσα από εργασίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάζονται, επίσης, κορυφαία Πανεπιστήμια και επιστημονικοί Οργανισμοί της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια