Συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην εκστρατεία Ecomobility το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά είχε πρόσφατα στο Δημαρχείο της πόλης η νέα ομάδα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, που συμμετέχει στη φετινή εκστρατεία «Ecomobility 2012-2013», με στόχο την ανάπτυξη της οικολογικής μετακίνησης και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το σχολείο έλαβε την 4η θέση πανελλαδικά, ενώ ο Δήμος Βύρωνα ήταν ένας από τους τρεις καλύτερους από άποψη συνεργασίας και βοήθειας προς την ομάδα των μαθητών και επιτυχούς διοργάνωσης της παρουσίασης των εργασιών τους. Και φέτος, το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα έχει ήδη δηλώσει τη συμμετοχή του στην εκστρατεία Ecomobility, η οποία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία των συντονιστών καθηγητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες του Δήμου με βάση και τις προτάσεις που είχε καταθέσει η περσινή ομάδα (2011-2012) και συνέλεξαν χρήσιμα στοιχεία για την πληρέστερη παρουσίαση των εργασιών τους. Ο Δήμαρχος της πόλης άκουσε τις ερωτήσεις τους και έδωσε απαντήσεις σχετικά με τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη αλλά και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής στον τομέα αυτό. Πρότεινε μάλιστα, η επόμενη συνάντηση να γίνει στο σχολείο των μαθητών προκειμένου να συζητηθούν επιτόπου τα προβλήματα.

Η εκστρατεία Ecomobility αποτελεί μία πρωτοπόρο και αποτελεσματική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των φορέων της Πολιτείας σχετικά με την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμβάλουν με τις ιδέες, τις πρακτικές λύσεις και τις δράσεις τους στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως το κυκλοφοριακό, οι αυξημένες εκπομπές ρύπων και η ουσιαστική διευκόλυνση της κυκλοφορίας των ατόμων με αναπηρία.

Η φετινή εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική καλλιέργεια των νέων και την προσπάθεια αλλαγής των συνηθειών μετακίνησης στην πόλη με την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών. Στην εκστρατεία συμμετέχουν ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου, από όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας προτάσεις μέσα από εργασίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάζονται, επίσης, κορυφαία Πανεπιστήμια και επιστημονικοί Οργανισμοί της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια