Συνεχίζεται η κόντρα Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης και Δήμαρχου

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση με μία μακροσκελή ανακοίνωση απαντά στο σχόλιο του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, που φιλοξενήθηκε από την ιστοσελίδα μας, σχετικά τα όσα συνέβησαν στον διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα κοστολογήσει τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση αναφέρει ότι δεν πρόκειται για μια «παρεούλα», όπως την χαρακτήρισε ο δήμαρχος, αλλά για μια συνδικαλιστική κίνηση που εκλέχθηκε νόμιμα από τους εργαζόμενους. Παρουσιάζει μάλιστα αναλυτικά τα στοιχεία των εκλογικών αναμετρήσεων που έχει συμμετάσχει.

Στη συνέχεια ζητάει από τον δήμαρχο να δώσει στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της τεχνικής περιγραφής του επίμαχου διαγωνισμού ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι και οι δημότες.

Τέλος υποστηρίζει ότι οι Ρέιντζερ και οι Κένταυροι έδρασαν για λογαριασμό της ΟΝΝΕΔ μέχρι το 1989-1990 και διερωτάται αν ο κ. Χαρδαλιάς είχε συμμετοχή ως στέλεχος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΙΚΟ

 

Με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Βύρωνας gr. θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Ο κ. δήμαρχος κατά τη συνήθη πολιτική πρακτική του, επαναλαμβάνει χαρακτηρισμούς που δείχνουν την πολιτική, δημοκρατική του κουλτούρα. Είναι γνωστό ότι επιτίθεται με ύβρεις ακόμα και με μηνύσεις σε όποιον του ασκεί πολιτική κριτική. Πολύ δε περισσότερο όταν η κριτική γίνεται τεκμηριωμένα και φέρνει τον κ. δήμαρχο σε δύσκολη θέση. Για τους χαρακτηρισμούς περί «χρυσαυγίτη», εργατοπατέρων και άλλων που κατά καιρούς ξεστομίζει δε θα τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό του κατήφορο. Εξάλλου όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό το Δήμο,  σε αυτή την πόλη.

Θα σταθούμε στην ουσία των όσων λέει.

Α) Αναφέρεται στην δήθεν «παρεούλα» του Παναγιωτόπουλου, όταν γνωρίζει πολύ καλά  – όσο και αν προσπάθησε για το αντίθετο – ότι η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση είχε και έχει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα. Είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων από το 1999 έως το Απρίλιο του 2011 με ποσοστά από 52% έως και 68%. Στις εκλογές του 2011 η «παρεούλα» που υποτιμητικά και σκόπιμα αναφέρεται ο δήμαρχος απέσπασε το 43%, 225 ψήφους, και για μία ψήφο ήρθε δεύτερη δύναμη.  Έχει τέσσερα στα εννέα μέλη στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων. Στις εκλογές για την ΠΟΕ ΟΤΑ (Απρίλιος 2012) την «παρεούλα» την ψήφισε το 53% των εργαζομένων. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος  δε θέλει να αναγνωρίζει τη συνδικαλιστική αυτή κίνηση γιατί δεν του είναι αρεστή. Δυστυχώς για αυτόν όπως και στο παρελθόν, θα μας συναντά πάντα εμπόδιο στην αντεργατική, αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική που επιδιώκει να επιβάλει στο δήμο Βύρωνα. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε σε κανένα δήμαρχο, σε καμία εξουσία αρεστοί. Κρινόμαστε για τη συνδικαλιστική μας δράση από τους συναδέλφους μας, που όλα αυτά τα χρόνια  μας τιμούν με την ψήφο τους και τη στήριξή τους.

Αλήθεια τι εννοεί ο δήμαρχος όταν λέει «…ότι συνεργάζεται με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους αλλά θα αντιστέκεται και θα απομονώσει μειοψηφίες έκφρασης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και λογικών που θυμίζουν άλλες εποχές και που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους μέσα από ψέματα και ιδεοληπτικές φαντασιώσεις!…» Δηλαδή τα μέλη της («παρεούλας» κατά τον δήμαρχο) Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης στο Δ.Σ. του σωματείου δεν είναι νόμιμα εκλεγμένα; Μήπως θέλει να ψηφίζει ή να ορίζει αυτός τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων;

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο δήμαρχος είναι ασφαλώς διαφορετικός από εμάς. Στη δημοκρατία που οραματίζεται απουσιάζει το δικαίωμα του εργαζόμενου, του δημότη να του ασκεί κριτική. Η αλαζονεία και η καθεστωτική αντίληψη άσκησης της δημοτικής εξουσίας τον οδηγεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Όταν η κριτική στην πολιτική του οξύνεται τότε χάνεται το επικοινωνιακό περιτύλιγμα και εκδηλώνεται η πραγματική πολιτική, αντιδημοκρατική του κουλτούρα. Το δήμαρχο, όπως κάθε εξουσία και εργοδοσία, τον ενοχλεί ο ανεξάρτητος μαχητικός συνδικαλισμός. Θέλει ένα συνδικαλισμό που να ασπάζεται και να συναινεί στην πολιτική του. Αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία στα όρια της αποδοχής της πολιτικής του.

Δυστυχώς για αυτόν και το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί, ο κόσμος της εργασίας και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τους γυρίζουν την πλάτη, τους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θέλουν ένα συνδικαλισμό δυναμικό, αποτελεσματικό, ανεξάρτητο από κυβερνήσεις, δημάρχους, εργοδότες, κόμματα. Ικανό να συσπειρώνει τους εργαζόμενους και να στηρίζεται στην ανεξάρτητη, ταξική ενότητα των εργαζομένων. Η εργοδοσία, η εξουσία και το πολιτικό κατεστημένο, οι δήμαρχοι θέλουν ένα συνδικαλισμό όπως το σημερινό, με έντονα τα σημάδια του εκφυλισμού, ελεγχόμενο και ευνουχισμένο. Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Άλλο δρόμο βαδίζουμε και αυτό μας το αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.

Β) Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές εκείνες που θέλουν το Δήμο ως επιχείρηση. Ενάντια σε αυτούς  που δεν αντιλαμβάνονται το Δήμο και τις υπηρεσίες του ως ένα οργανισμό που έχει δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα και πρέπει να παρέχει κοινωνική πολιτική.

Τη λογική του δήμου επιχείρηση μελετά ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που προωθεί η δημοτική αρχή και στην οικονομική επιτροπή ψήφισε μόνο η παράταξη του δημάρχου. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη διαμόρφωση συστήματος κοστολόγησης στο δήμο Βύρωνα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κοστολόγηση των δημοσιονομικών προβλημάτων γενικά, στους ΟΤΑ και ειδικότερα στο δήμο Βύρωνα απαιτεί η οικονομική λειτουργία να επικεντρωθεί στη διαχείριση των πόρων του κόστους… Ο ανάδοχος θα αναλάβει περιληπτικά τις παρακάτω εργασίες. Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου με επικέντρωση στους τομείς που παράγεται κόστος. Διαμόρφωση κοστολογικού μοντέλου και διαδικασίες παρακολούθησης του κόστους… Καταγραφή οργανικών μονάδων και των υπηρεσιών που απορροφούν τις δραστηριότητες και τα αντίστοιχα κόστη…. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν από τον ανάδοχο, αν και είναι απαραίτητο να διαρκέσουν χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, δεν είναι συνεχώς παρεχόμενες, πραγματοποιούνται εφάπαξ και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί, στη συνέχεια, η εργασία του υπηρετούντος προσωπικού των οικονομικών υπηρεσιών…..» 

Η κοστολόγηση που θέλουν να κάνουν δεν είναι για το καλό ούτε των δημοτών ούτε των εργαζομένων στο δήμο. Ιδιαίτερα στην εποχή των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων, των περικοπών και των απολύσεων που σχεδιάζουν συγκυβέρνηση και τρόικα. Δεν αποκλείεται εάν γίνει να προχωρήσουν σε νέα φορολογία στους δημότες, σε κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, σε πλεονάζον προσωπικό και απολύσεις.

Ο δήμος του Βύρωνα δεν χρειάζεται να δώσει 73.800 ευρώ σε εταιρεία, για να κάνει κοστολόγηση των υπηρεσιών του, όταν δεν έχει ούτε χαρτί για φωτοτυπίες, όταν δεν μπορεί ούτε τον ανελκυστήρα του δημαρχείου να επισκευάσει, όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, όταν δεν πληρώνει τους προμηθευτές του δήμου και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Στο επιχείρημα του δημάρχου ότι δεν υπάρχει στο δήμο το κατάλληλο προσωπικό τον ενημερώνουμε ότι στο δήμο και τα Ν. Πρόσωπα υπηρετούν τέσσερεις εργαζόμενοι με ειδικότητα Π.Ε. οικονομικού.

Γιατί δε δίνει στη δημοσιότητα ο δήμαρχος το περιεχόμενο της τεχνικής περιγραφής; Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και οι δημότες που εν τέλει είναι και αυτοί που θα πληρώσουν τα 73. 800 ευρώ, όπως πληρώνουν τις σπατάλες και τα πρόστιμα π.χ. το πρόστιμο που ήρθε από το ΣΔΟΕ για το Πνευματικό Κέντρο. Να δώσει στη δημοσιότητα την περιγραφή της εργασίας για το διαγωνισμό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια για την ανάθεση σε εταιρεία για το δημόσιο λογιστικό και να συγκρίνουμε αν έχουν το ίδιο περιεχόμενο με την κοστολόγηση; Να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι.

Η μνημονιακή πολιτική των οικονομικών περικοπών και η πολιτική του δημάρχου είναι συγκοινωνούντα δοχεία και οδηγούν το δήμο σε χρεοκοπία. Δεν αποκλείεται ο δήμος να ενταχθεί σε πρόγραμμα υποχρεωτικής εξυγίανσης με ολέθριες επιπτώσεις για τους δημότες, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για εξορθολογισμό και διαφάνεια όταν με την πολιτική του έχει καταχρεώσει το δήμο. Παρακρατά τις ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα από τους εργαζόμενους και δεν τις καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων παρακρατά κάθε μήνα από το μισθό των εργαζομένων τη δόση για τα δάνεια και δεν τα αποδίδει στις τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Χρωστά δύο χρόνια τώρα, τα χρήματα των δασκάλων στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Ο τρόπος λειτουργίας του δήμου δεν μας εκφράζει. Είναι δημιούργημα του σάπιου πολιτικού συστήματος τους. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, υπερδανεισμού, ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας που ετοιμάζεται να κάνει με τα δημοτικά αναψυκτήρια στα πάρκα, η απαξίωση στην εργασία, τα ρουσφέτια και οι πελατειακές σχέσεις είναι κυρίως προϊόν της πολιτικής της δημοτικής εξουσίας. Αντιμετωπίζουν το δήμο ως λάφυρο τους και τον χειρίζονται με στόχο και σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας τους. Αυτή την πολιτική εκτρέφει το καθεστώς Χαρδαλιά στο δήμο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Η λύση στα παραπάνω προβλήματα και στο δήμο Βύρωνα είναι ο ανεξάρτητος, μαζικός, ενωτικός, πολύμορφος αγώνας διάρκειας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής Χαρδαλιά.

Γ) Ο δήμαρχος μπορεί να θέλει να ξεχάσει το πολιτικό παρελθόν του. Η κοινωνία γνωρίζει και οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες θυμούνται ότι οι Ρέιντζερ και οι Κένταυροι έδρασαν για λογαριασμό της ΟΝΝΕΔ μέχρι το 1989-1990. Τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ στο Βύρωνα γνωρίζουν πολύ καλά, όπως τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, της ΚΝΕ και άλλων δημοκρατικών οργανώσεων στο Βύρωνα ποιοι συνόδευαν τα αυτοκίνητα με τα ροπαλάκια, και έκαναν τους τραμπουκισμούς. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε ή δεν είχε συμμετοχή σε αυτά ως στέλεχος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα;

Νοέμβριος 2012

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια