Οριστική ρήξη Κόνσουλα με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βύρωνα

O επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» Παναγιώτης Κόνσουλας, προχωρά σε οριστική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια επιστολή προς όλους τους Βυρωνιώτες.

Ο κ. Κόνσουλας, εμφανώς απογοητευμένος, αναφέρει πως η απόφαση αυτή αποτελεί μια συνειδητή επιλογή. Θεωρεί ότι οι επιδράσεις των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ είχαν τρομαχτικά αρνητικό αντίχτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αλλά και στον ίδιο.

Στην επιστολή του αφήνει σοβαρές αιχμές για τη δράση ορισμένων «δήθεν τοπικών συντρόφων-παραγόντων», όπως τους χαρακτηρίζει, τους οποίους κατηγορεί για “πόλεμο λάσπης”.

Κλείνοντας την επιστολή του τονίζει οτι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή που εκπροσωπεί θα  συνεχίσουν να μάχονται για το μέλλον του Βύρωνα, με στόχο να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ & ΤΙΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΣΣΕΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 χρόνων από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 στο Βύρωνα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα που με απασχολούν εδώ και καιρό και για τα οποία οφείλω να ενημερώσω καταρχήν τους ψηφοφόρους της Δημοτικής μας Παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ», όλους τους φίλους και τις φίλες που στηρίζουν επί χρόνια αυτή την προσπάθεια και βέβαια όλους τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες που καθημερινά ακούν διάφορες πληροφορίες, χωρίς όμως να μπορούν να τις διασταυρώσουν και να τις αξιολογήσουν από επίσημα χείλη.

Στην προεκλογική ομιλία του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, στις 11/11/2010 στην πλατεία Ταπητουργείου, είχα δηλώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας μου και είναι καταγεγραμμένο παντού (ηχητικό –βίντεο), ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την επομένη των εκλογών  Δευτέρα 15/11/2010, θα κατέθετα στο ΠΑΣΟΚ-όπως και έκανα-την κομματική μου ταυτότητα, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την δράση κάποιων «δήθεν τοπικών συντρόφων-παραγόντων», για τον κακόβουλο, «μαφιόζικο» και ανασταλτικό ρόλο που έπαιξαν στον δίκαιο αγώνα που κάναμε μαζί οι συνεργάτες μου και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου μας.

Έκτοτε πέρασε πάρα πολύς καιρός, χωρίς ποτέ βέβαια να λάβω κάποια απάντηση είτε από το τοπικό είτε από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, για τη  στάση, την δράση και την λασπολογία ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι σίγουρα όχι για χάρη του λαού του Βύρωνα, παζάρεψαν και τελικά πούλησαν στους πολιτικούς αντιπάλους, την ούτως ή άλλως ξεπεσμένη κομματική τους ιδεολογία και την δήθεν κομματική τους ιδιότητα, με ανταλλάγματα, τα οποία θεώρησαν ότι κάλυπταν τα μίση και τα πάθη τους.

Αποτέλεσμα ήταν σταδιακά να αποστασιοποιηθώ εντελώς από κάθε κομματική δραστηριότητα, τοπικά ή κεντρικά, σε σχέση με τον πολιτικό χώρο που υπήρξα στέλεχος για πάνω από 20 χρόνια, αποφεύγοντας συνειδητά ακόμη και να συμμετέχω στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2012,θεωρώντας παράλληλα, αυτό που πιστεύω μέχρι και σήμερα, ότι το κίνημα αλλά και ο νέος Πρόεδρος του, δεν πήραν ποτέ το μήνυμα μιας κοινωνίας που φωνάζει πως: «δεν αρκεί και δεν θέλει να σωθεί το κράτος πεθαίνοντας η ίδια».

Αποκορύφωμα της συνειδητής απεμπλοκής μου ήταν και η μη εγγραφή μου στους νέους καταλόγους μελών του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και από το τοπικό αλλά και το κεντρικό ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και κατά την διαδικασία ανασυγκρότησης!

Κατανοώ ότι θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα με κατηγορήσουν και πιθανώς να διαφωνήσουν με αυτή την επιλογή μου! Δικαίωμα τους…

Κατανοώ επίσης πως κάποιοι άλλοι ίσως και να ευχαριστηθούν! Και πάλι δικαίωμα τους…

Δεν με πειράζει όμως, γιατί είναι και δικαίωμα μου να πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει καταρχήν να αγαπάς και να πιστεύεις αυτό που κάνεις, να σε εμπνέει, να δίνεις μάχες, να αγωνίζεσαι, να αντέχεις τις πίκρες και τις δυσκολίες, μέσα από ένα όραμα που έχεις για την πόλη σου, για την χώρα σου, για την ίδια τη ζωή!

Αυτό το όραμα δυστυχώς άρχισε να θολώνει, από την στιγμή που διαπίστωσα ότι οι αρχές για τις οποίες αγωνιζόμουν τόσα χρόνια για την πόλη μας, είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν  μέσα στον κομματικό φορέα από τον οποίο υποστηρίχθηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας, καθώς οι επιδράσεις των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ είχαν τρομαχτικά αρνητικό αντίχτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα αυτό να με στεναχωρεί και να με επηρεάζει αρνητικά και παντού, σε κάθε μορφή δράσης μου μέσα και έξω από την δημοτική μας παράταξη, δημιουργώντας αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν σκοπεύω να κατηγορήσω κανέναν προσωπικά, αντίθετα θα ήθελα ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη απ’ όσους πιθανώς πλήγωσα, αλλά και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες συνδημότες μας, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για πολλά χρόνια ανιδιοτελώς και μου έδωσαν την δύναμη να αγωνίζομαι για την πόλη μας, να προσπαθώ ενάντια στις δυσκολίες, αλλά και τον πολιτικό ρεβανσισμό μιας δημοτικής αρχής που με έχει μηνύσει!!! επανειλημμένως προκειμένου να με φιμώσει, ώστε να κρύψει τα μεγάλα πολιτικά «εγκλήματα» της, τα οποία όμως η ιστορία θα δείξει και θα ρίξει άπλετο φως!

Σε όλους αυτούς που εκτίμησαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας που για τους δικούς τους λόγους στάθηκαν μακριά μας έως τώρα, υπόσχομαι ότι η  δημοτική παράταξη «ΒΥΡΩΝΑΣ:ΚΑΘΑΡΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ» θα  συνεχίσει να μάχεται «καθαρά» για το μέλλον αυτής της πόλης με στόχο να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς, επίπονος και δύσκολος, όμως αυτή η δημοτική παράταξη έχει τους ανθρώπους και τα ικανά στελέχη ώστε να συνεχίσει, να δώσει αγώνες και μάχες για την πόλη μας, τους συνδημότες αλλά και την χώρα μας, σε μια Πορεία Ανεξάρτητη, μακριά από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς, σε μια πορεία ανάτασης και καθαρότητας!   

 

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Κόνσουλας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γιάννης Ευαγγελίδης

Αγαπητέ κύριε Κόνσουλα.

Διακρίνω μια κατάθεση ψυχής στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που απευθύνετε σε όλους εμάς του Βυρωνιώτες και της Βυρωνιώτισσες.
Σαν γέννημα θρέμμα του Βύρωνα και σαν κυνικά εξαπατημένος από την παρούσας Δημοτικής Αρχής, χαιρετίζω την απόφαση σας να απεμπλακείτε από κονκάρδες και σημαιάκια και να εμπιστευτείτε να βαδίσετε στη τοπική μας κοινωνία βασισμένος στις δικές σας δυνάμεις.
Αρχή άνδρα δείκνυσι!! Οι μάσκες και οι μουτσούνες αργά ή γρήγορα πέφτουν!!
Από ψιμυθίωμένους κομματικούς μασκαράδες και μασκαραδίτισσες έχουμε φτάσει στο αμήν και έχει μαυρίσει το μάτι μας!!
Σαν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τοπικού Δημοτικού μας Συμβουλίου, έχω επιδώσει και σε εσάς όπως και στους υπόλοιπους επικεφαλής τον παρατάξεων του Δ.Σ την Επιστολή Διαμαρτυρίας των ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.
Αφού σας ευχηθώ λοιπόν καλή πορεία στο δρόμο που χαράζεται, θα περιμένω από σας όπως και από όλους τους επικεφαλής στο Δ.Σ να πάρετε θέση πάνω στην κομπιναδόρικη μέθοδο με την οποία αντιμετωπίζει τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Και θα μου επιτρέψετε αγαπητέ κύριε Κόνσουλα να σας θυμίσω το τραγούδι του Διονύση Σαβόπουλου, πως:
«Έρχεται η στιγμή – οι Βυρωνιώτες και της Βυρωνιώτισσες – να αποφασίσουν
με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν»
Θα περιμένω λοιπόν τόσο από την δική σας όπως και από τις υπόλοιπες Δημοτικές μας Παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Για να πούμε εμείς οι βάναυσα εξαπατημένοι εργάτες του πολιτισμού:
«Πέρασαν οι μέρες που μας πλήγωσαν
που γίναμε παιχνίδι στα χέρια των ΨΕΥΤΩΝ»

Panagiotis Konsoulas

Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Ευαγγελίδη για τα θερμά σας λόγια διότι είναι πολύ σημαντικό να τα ακούω από έναν καταξιωμένο άνθρωπο της Τέχνης που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην πόλη μας!