Οι μαθητές γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή

Πηγή: dimosbyrona.gr

«Μεσογειακή διατροφή και υγεία» ήταν το θέμα της ημερίδας που παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Βύρωνα και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την παιδική παχυσαρκία και την αντιμετώπισή της, αλλά και την επίδραση των χημικών συστατικών των τροφών στην υγεία μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας του NYC και πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ο οποίος ανέλυσε τα συστατικά των τροφών και τις επιδράσεις τους στην υγεία, με έμφαση τα Ε, τις μεταλλαγμένες τροφές και τα βιολογικά προϊόντα, τους μύθους που τα περιβάλλουν και την πραγματικότητα.

Η Βίκυ Ιγγλέση, Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μανιτάκειον», ανέλυσε την ιστορική διαδρομή της ελληνικής (μεσογειακής) διατροφής ως άλλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Στην αγωγή υγείας στα σχολεία αναφέρθηκε, στη δική του εισήγηση, ο δρ. Αρτέμης Αθανασάκης, φυσικός και καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών και Αγωγής Υγείας, με έμφαση στα fast food, τα κυλικεία και την επιλογή τροφίμων από την ελληνική οικογένεια.

Τέλος, ο δρ. Κωνσταντίνος Καλαχάνης, διδάκτορας φιλοσοφίας, έκανε μία φιλοσοφική προσέγγιση της σημασίας της υγιεινής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ο Δήμος Βύρωνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, ενώ το «παρών» έδωσε και η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μανιατάκειον» Ελένη Μανιατάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια