Με λουκέτο απειλείται το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Πηγή: avgi.gr

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης βγαίνει από τα χείλη των κατοίκων του Βύρωνα, οι οποίοι βλέπουν το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί και να απειλείται με λουκέτο. Αντί των πέντε γιατρών που προβλέπονται, υπάρχουν μόλις δύο, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας Βύρωνα (ΚΥΒ) να κλείνει στις 3 το μεσημέρι και να μην πραγματοποιεί εφημερίες. Όλα αυτά τη στιγμή που καθημερινά εξυπηρετεί 250 άτομα κατά μέσο όρο, ενώ το 2011 αντιμετώπισε 15.674 επείγοντα περιστατικά, από τα οποία μόνο 259 χρειάστηκε να διαμετακομιστούν σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, κάλυψε 9.500 συνταγογραφήσεις και παιδιατρικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, η Συνέλευση Κατοίκων και Φορέων για το ΚΥΒ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΥΒ. «Δε θα αφήσουμε αυτήν την κρίσιμη υποδομή πρωτοβάθμιας Υγείας να σβήσει, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας», είπαν με μία φωνή οι κάτοικοι, απαιτώντας την πλήρη στελέχωση του ΚΥΒ.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους του Βύρωνα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 27/11.

Πηγή εικόνας και βίντεο: sygeiasvyrona.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια