Ηλίας Βαλμάς: “O Δήμος Βύρωνα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Βαλμάς παρουσιάζει την άποψή του για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Βύρωνα, 20 μήνες από τις δημοτικές εκλογές:

Έχουν περάσει 20 μήνες από τις δημοτικές εκλογές και για άλλη μια φορά θα σας αναφέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δήμος του Βύρωνα. Περίμενα ο Δήμαρχος να βγει και να ενημερώσει τους δημότες του για την πορεία όλου του Δήμου, αλλά θα περιμένουν πολύ καιρό ακόμα. Τώρα θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ κ. Βαλμά λες για τον Δήμο. Εδώ δεν υπάρχουν δουλειές για τα παιδιά μας, εδώ κόβουν κάθε λίγο μισθούς και συντάξεις, εφάπαξ, χαράτσια, μπαίνουν αυξήσεις στα τρόφιμα και το πιο λυπηρό είναι οι αυξανόμενες αυτοκτονίες. Να είναι καλά ο κ. Σαμαράς που προεκλογικά είχε πει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις . Ευθύνη έχει και ο Κουβέλης και την μεγαλύτερη ο κ. Βενιζέλος. Όταν κόβεις μισθούς και συντάξεις, ανάπτυξη δεν γίνεται.

Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος κύριοι της κυβέρνησης; Τι θα γίνει με τη νεολαία; Έρχεται μεγάλη φτώχια, αλλά εσείς που να το πάρετε χαμπάρι. Μπορείτε να ζήσετε εσείς με 600 ή με 800 ευρώ; Όπως κόβετε μισθούς και συντάξεις αναδρομικά από τους πολίτες, έτσι αναδρομικά να απολύσετε τους υπαλλήλους-συγγενείς της βουλής, να πάρετε τα παιδιά του κοσμάκη μέσω ΑΣΕΠ και όχι να διορίζετε αδελφό-αδελφή-νύφη-πεθερά-γαμπρό κλπ.. Δεν έχω τίποτα με τους υπαλλήλους της Βουλής, το θέμα είναι ηθικό. Κύριοι της Βουλής ντροπή σας!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ. 

  • Οι επαγγελματίες τραβάνε μεγάλο ζόρι. Ο τζίρος τους έχει πέσει κάτω από 60%. Το 2013 προβλέπεται να κλείσουν πολλά μαγαζιά και καμία κινητοποίηση δεν έχει γίνει από την πλευρά της διοίκησης.
  • Το Γενάρη του 2011 ο δήμαρχος ανακοίνωνε μέσω της εφημερίδας ‘ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ’ ότι ο Δήμος είναι ισχυρός οικονομικά και είναι ο τελευταίος που θα καταρρεύσει. Τον Μάιο του 2011 στην ίδια εφημερίδα, έγραψαν ότι είναι ο πρώτος δήμος που κατάφερε να απορροφήσει το αστρονομικό ποσό των 59.000.000 ευρώ μέσα σε 9 χρόνια, από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε ευρωπαϊκά, είτε εθνικά. Λοιπόν κ.Χαρδαλιά, αφού ο Δήμος είναι τόσο ισχυρός οικονομικά, πως εξηγείτε ότι τον έχετε φεσώσει με 40.000.000
  • Δεν πληρώσατε κανέναν; χρωστάτε όπου μιλάνε ελληνικά! Ήδη έχουν ξεκινήσει αγωγές, σε λίγο θα αρχίσουν και οι κατασχέσεις, τι έγιναν τα λεφτά από τις επιχορηγήσεις και τα δημοτικά τέλη;
  • Έχω ενδιαφερθεί προσωπικά τρεις φορές και αυτή είναι η τέταρτη και δεν πρόκειται να σταματήσω αν δεν φτιάξετε την παιδική χαρά στην Ιγνατίου Άρτης. Τι σας φταίει ο κόσμος κύριε Δήμαρχε να μην μπορεί να πάει το παιδί του να παίξει; Εσείς κάνατε την δουλειά σας, πήρατε τις ψήφους σας και μετά βάλατε λουκέτο. Μπράβο σας.
  • Γνωρίζετε γιατί δεν έχουμε Κολυμβητήριο ακόμη στο Βύρωνα; Ξέρετε ποιος φταίει; Έχει όνομα Ν. Χαρδαλιάς. Όταν ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Ρογκάκος ξεκίνησε πριν 11 χρόνια στην Εργάνη να φτιάξει το κολυμβητήριο, ο νυν δήμαρχος τον κατήγγειλε και ωρυόταν μάλιστα ότι ήταν παράνομο. Εκείνα τα χρόνια ‘’θάφτηκαν’’ πολλά εκατομ. σε δραχμές και τελικά κολυμβητήριο δεν έχουμε. Χρόνια τώρα, μας αναγκάζετε τα παιδιά μας να τα στέλνουμε ή στην Ηλιούπολη ή στα Ιλίσια. Τώρα ξεκινάει μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το κολυμβητήριο , όπου θα κατασκευαστεί στο γήπεδο του Αθηναϊκού η μελέτη της πισίνας έχει οριστεί για 25μ. και θα στοιχίσει 15 εκατομ. ευρώ.
  • Ενώ αν είχε ολοκληρωθεί επί διοίκησης Ρογκάκου, σήμερα ο δήμος μας θα είχε πισίνα 50μ. και θα είχαν ξοδευτεί πολύ λιγότερα χρήματα. Τουλάχιστον αυτό το έργο είναι νόμιμο?
  • Στα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας ‘ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ’ είχα γράψει για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Έχει αγοράσει 12 δημοτικά λεωφορεία αξίας 1.795.400 ευρώ. Τα 4 δουλεύουν . Τα 8 είναι αραγμένα. Τι τα ήθελε? Αφού τα 8 λοιπόν κάθονται , του προτείναμε τα 2 από αυτά να τα κυκλοφορήσει με δρομολόγιο προς το μετρό του Ευαγγελισμού για να εξυπηρετείτε ο κόσμος. Και τα υπόλοιπα το καλοκαίρι να εξυπηρετούσαν τα περήφανα γηρατιά, άπορους, άνεργους για 2 μήνες να πηγαίνουν για μπάνιο κατόπιν ειδικής άδειας των λεωφορείων. Είδατε κάτι να έγινε?
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχουμε καταγγείλει τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για τους υπόγειους κάδους που τους έκλεισε. Η αξία του κάδου ανέρχεται στο ποσό των 90.506ευρώ. Η τοποθέτησή τους έγινε από συνεργείο της τεχνικής. Για πέταμα λοιπόν άλλα 90.000ευρώ. Τουλάχιστον θα βάλουνε λουλούδια στην θέση τους.
  • Όπως γνωρίζετε τα ΚΕΠ του Καρέα ο Δήμαρχος τα έκλεισε τον Μάρτιο του 2012 περίπου. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε κίνηση. Εμείς πάλι τον καταγγείλαμε για αυτό, διότι οι κάτοικοι του Καρέα πλέον δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν, ειδικά οι ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά και ανάπηροι. Θα μπορούσε λοιπόν να βρει ένα άλλο κτίριο να νοικιάσει  με πολύ λιγότερα χρήματα. Ξέρετε πόσα χρήματα έδινε ενοίκιο ο Δήμαρχος για τα ΚΕΠ? 2.500 ευρώ και με μείωση στο τέλος γύρω στα 2.100 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Επίσης , έκλεισε και τα δημοτικά ιατρεία όπου και εκεί το ενοίκιο που έδινε ήταν 2.500ευρώ.
  • Τον Μάρτιο του 2012 στείλαμε έγγραφο με τον αρχηγό της παράταξης  κ. Κόνσουλα προς την ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας με θέμα τις κεραίες αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας για τον Δήμο Βύρωνα κατόπιν ελέγχου που έκαναν όλο τον Μάρτιο του 2012 στις περιοχές Μεταμόρφωση, Νέα Ελβετία, Ζωοδόχου πηγή και Φρυγία και μου απάντησαν ότι οι τιμές της ακτινοβολίας είναι κάτω από τα όρια ασφαλούς έκθεσης. Αρ.Πρωτοκ. Μ411/828 Αρμόδιος Δρ. Ε.Καραμπέτσας. Τον ευχαριστούμε.
  • Ενδεικτικά θα σας πούμε λίγα λόγια για την τεχνική υπηρεσία και την καθαριότητα. Η Φορμίωνος και τα πεζοδρόμιά της είναι σε άσχημη κατάσταση. Όπως επίσης και στην Καισαρείας, στην Χρ.Σμύρνης, από Βουτζά μέχρι Κολοκοτρώνη, από Ν.Ελβετίας μέχρι Καραολή, Ενόπης, Νεαπόλεως, Κυδωνιών, Προύσσης, Φρύνης, Κολοκοτρώνη, Τιμοθέου και Αναλήψεως. Ζητάμε επίσης επαρκεί φωτισμό όπως κάνατε στην Κοραή και στην Τσαλδάρη.
  • Την αίτηση που έχουμε κάνει την 01/04/2011 με Α.Π. 8920 , προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στον αντιδήμαρχο κ. Ζούμπο και στον Διευθυντή κ. Θεολογίτη για την κατασκευή του δρόμου στην οδό Τιμοθέου και Αναλήψεως, στην ανηφόρα, ακόμη περιμένουμε απάντηση από την τεχνική υπηρεσία και ως τώρα Νοέμβριος του 2012 ο δρόμος είναι ακόμη ίδιος σε άθλια κατάσταση.
  • Στην οδό Πρωτεσιλάου που είναι άνοδος ένας οδηγός θέλει να πάει στην οδό Τιμοθέου, σας πληροφορώ πως δυσκολεύεται να πάει γιατί είναι μόνιμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο οδηγός αναγκάζεται να πάει παράνομα , διακινδυνεύοντας την προσωπική του ζωή και της οικογένειάς του.  Γιατί Κ. Ζούμπο παίζετε έτσι εύκολα με τις ζωές των ανθρώπων?
  • Σας έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις που ζητάμε να μεταφέρετε τους 5 κάδους από το Δημαρχείο. Δεν είναι καλή εικόνα αυτή για Δημαρχείο. Θέλουμε να μας απαντήσετε γιατί δεν βγαίνουν τα δύο πλυντήρια όλο τον χρόνο να πλύνουν τους κάδους και οι κάδοι μυρίζουν αφόρητα. Επίσης δεν έχετε βάλει μπάρες στο μισό Βύρωνα και οι κάδοι μεταφέρονται συνέχεια. Σας ζητάμε να κάνετε σωστή κατανομή των κάδων στους δρόμους. Κάποιοι δημότες έχουν έναν, άλλοι έχουν δύο και άλλοι έχουν τρείς.
  • Θέλω να ενημερώσω τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισες οτι είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ζητήσει διαφάνεια για τους Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα. Το έφερα εγώ προσωπικά το θέμα να συζητηθεί τον Απρίλιο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο και κανένας απ ολες τις παρατάξεις  δεν πήρε θέση. Εγώ θα επιμείνω για διαφάνεια στους παιδικούς σταθμούς. Ο κυριος Δήμαρχος φαίνεται οτι φοβάται την διαφάνεια!

ΗΛΙΑΣ ΒΑΛΜΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης:
«ΒΥΡΩΝΑΣ – ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια