«Αναζητώντας τον Αττίκ» στο Θέατρο Βράχων – Κερδίστε προσκλήσεις

Πηγή: monopoli.gr

Ένας 26µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές με το έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ», παρουσιάζει το ύφος και το ήθος μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από μνήμες και αισθήσεις, κείμενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία µας.

Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Το οργανάκι, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Η παράσταση προσκαλεί το σημερινό κοινό να αναβαπτιστεί στην ομορφιά των τραγουδιών που σημάδεψαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και να ανακαλύψει τις αξίες ζωής και την καλλιτεχνική τόλμη μιας εποχής εξίσου δύσκολης και μεταβατικής, όσο η σημερινή.

Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του. Ξεκινά από την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα του 1900, με τους περίπατους στο Ζάππειο, τις καντάδες και τις μουσικές βραδιές στο αρχοντικό της οικογένειας Τριανταφύλλου. Περνάει στο Παρίσι της Μπελ-επόκ, με την περίφημη Μιστενγκέ να μεσουρανεί στα Follies Bergères και τον νεαρό Κλέωνα στο Ωδείο, τα μουσικά θέατρα και τα καμπαρέ να αρχίζει την καριέρα του ως «Αττίκ» – τραγουδοποιός. Τον ακολουθούμε στις γεμάτες περιπέτειες περιοδείες του σ’ όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι και τη Ρωσία της επανάστασης των Μπολσεβίκων!

Συντελεστές

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Πεζανού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάµ

Πρωταγωνιστούν

Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Άγγελος Παπαδηµητρίου, Άκης Σακελλαρίου.
Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη.
Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Νικορέστης Χανιωτάκης, 10µελές μπαλέτο και ορχήστρα.

Πληροφορίες

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Τιμή εισιτηρίου: 17 €

Κερδίστε προσκλήσεις

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, συμπληρώνοντας μόνο την φόρμα που θα βρείτε εδώ και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 12.00

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail μετά την λήξη του διαγωνισμού, και τα ονόματά τους θα βρίσκονται στο ταμείο του θεάτρου Βράχων (Βύρωνας). Πληροφορίες: 210-7609340, 210-7609350

Φορμα συμμετοχης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια