Αγχωτικό ποδαρικό για Αθηναϊκό

Πηγή: skaouter.gr

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα ο Αθηναϊκός που επιβλήθηκε με 2-1 του Αττικού στην 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ. Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρότι ισοφαρίστηκε στο 75,’ βρήκε τον τρόπο να. ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «πρασίνων» και να φτάσει σε μια δίκαιη επικράτηση.

Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πέλλα μόλις στο 1′ να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 7′ ο Παναγιώτης Δρυμούσης βρήκε από δεξιά τον Σπύρο Ζαμπαρά, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο έμπειρος επιθετικός κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σιγάλα. Στο 14′ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού ήταν η σειρά του Σπύρου Ζαμπαρά να στρώσει την μπάλα στον Πειραιώτη μέσο, ο οποίος δεν έπιασε το σουτ έτσι όπως θα ήθελε με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σιγάλα. Στο 16′ ο κορυφαίος του παιχνιδιού, Σπύρος Κορρές γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή του Αττικού, όμως το σουτ που εξαπέλυσε βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 24′ η ομάδα του Βύρωνα ξεδιπλώθηκε ωραία με τον Κορρέ να στρώνει στον Παναγιώτη Δρυμούση, όμως το σουτ του τελευταίου αποσόβησε με υπερένταση ο Σιγάλας.

Στο 37′ οι «λόρδοι» απώλεσαν ακόμη μια σημαντική ευκαιρία, όταν στο σουτ που επιχείρησε ο Σπύρος Κορρές ο Σιγάλας για ακόμη μια φορά είπε «όχι» μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια τη μπάλα. Στο β’ μέρος ο Ηλίας Καλοπίτας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Παύλο Μπίτιλη θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή, κάτι που κατάφερε. Στο 47′ ο 24χρονος επιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Αλεσάδρο Ντε Μπαρτόλο που έκανε το σουτ, με τον Σπύρο Κορρέ να μην μπορεί από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά να νικήσει το Σιγάλα. Στο 62′ ωστόσο το ιστορικό σωματείο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Παύλος Μπίτιλης με ωραία προσπάθεια από αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη τη στιγμή Σιγάλα, αφού η μπάλα είχε βρει πρώτα στο αριστερό δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία 3′ αργότερα για να φέρουν το ματς στα ίσια, καθώς ο Αγαλιανός ταλαιπώρησε μέσα στην περιοχή τον Στέφανο Τζανετή, επιχείρησε το σουτ όμως ο Γιώργος Μηλιώνης με ωραία απόκρουση κράτησε το. μηδέν για την ομάδα του.

Στο 68′ ο Αθηναϊκός θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» το ματς, όμως ο Σπύρος Ζαμπαράς δεν μπόρεσε από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον Σιγάλα. Στο 75′ ο Αγαλιανός βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Τόλη Καφαλίδη και ο διαιτητής της συνάντησης Ε. Μαχαίρας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Συμεωνίδης ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 1-1.

Οι «ερυθροκίτρινοι» παρ’ όλα αυτά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο 83′ ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άλεσάνδρο Ντε Μπαρτόλο, ο Σπύρος Κορρές πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιγάλα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Νίκου Μελέτη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Βαλερά στο 87′ με δεύτερη κίτρινη.

Α.Σ. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ηλίας Καλοπίτας): Μηλιώνης, Βλαχογιάννης (46′ Γαβριήλ), Βουρλούμης, Τζανετής, Κορρές, Καφαλίδης, Πέλλας (46′ Μπίτιλης), Ντε Μπαρτόλο, Ζαμπαράς, Ρεντζής (76′ Λεβέντης), Δρυμούσης.

ΑΤΤΙΚΟΣ(Νίκος Μελέτης): Σιγάλας, Ντόκος, Κοτούλιας (69′ Τζωρτζάτος Β.), Συριόπουλος, Βαλεράς, Τζαβέλας, Τζωρτζάτος Θ., Κυμέρης, Καπαρδέλης (77′ Σωτηριάδης), Συμεωνίδης, Ντζέλιας (46′ Αγαλιανός).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kostas Stefanakis

και την κυριακη θα σκοτωθουν οι οπαδοι μεταξυ τους στον αγωνα με την δοξα βυρωνα,ας ελπισουμε να υπαρχει πολλη αστυνομια και να σταματησει τα επεισοδεια που θα διμιουργησουν οι οπαδοι και των 2 ομαδων.χρειαζονται σιγουρα κανα 2 κλουβες με ΜΑΤ διοτι η εχθρα και το μισος των οπαδων και των 2 ομαδων ειναι μεγαλη.ας ελπισουμε να μην υπαρξει νεκρος απο τα επεισοδεια που θα γινουν.