Γιώργος Τζαβέλλας: «Να επιστρέψουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες»

Πηγή: stoplekto.gr

Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε φυσικά στον Γιώργο Τζαβέλλα, που παρόλη την καριέρα που κάνει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παραμένει ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε. Λίγοι λοιπόν ξέρουν, πως τα πρώτα του βήματα με την «στρογγυλή θεά» τα πραγματοποίησε με την Δόξα Βύρωνα, πράγμα όμως που δεν ξέχασε ποτέ ο ίδιος. Η ιστορική ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ Αθηνών, κατηγορία που σίγουρα δεν της αρμόζει, καθώς θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα.

Η «Ώρα των σπορ» επικοινώνησε με τον διεθνή άσο, ο οποίος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, από την στιγμή που ανέλαβε να βοηθήσει τους «κυανόλευκους», δίνοντας το στίγμα του για τους στόχους που θέτει η Δόξα Βύρωνα: «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες και αυτό πρέπει να γυρνάει στο μυαλό του καθενός που αγαπάει την Δόξα Βύρωνα. Βέβαια αυτό είναι δύσκολο να γίνει άμεσα, οπότε για τη νέα σεζόν που έρχεται το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουμε είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν θέτουμε από φέτος στόχο την άνοδο». Το πραγματικά μεγάλο στοίχημα όμως για τον 25χρονο αμυντικό είναι η ομάδα να βγάλει και πάλι το νέο «Τζαβέλλα», τονίζοντας χαρακτηριστικά γι’ αυτό το θέμα: «Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά και να τους δοθούν οι ευκαιρίες που πρέπει. Από τον καιρό που έφυγα από την ομάδα δεν έχει βγει κάποιο ταλέντο και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα. Πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα σε αυτό τον τομέα και εκεί θα δώσουμε μεγάλο βάρος». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον λόγο που τον ώθησε να αναλάβει το σωματείο των νοτίων προαστίων, υπογραμμίζοντας: «Έχω ξεκινήσει από την Δόξα Βύρωνα και σίγουρα ο κυριότερος λόγος που ανέλαβα είναι συναισθηματικός». 

«Οι οπαδοί της Δόξας θα μας στηρίξουν»

Είναι γνωστή η τρέλα που έχουν για την ομάδα τους οι οπαδοί της Δόξας και θέλουν τόσο πολύ να την βλέπουν να πηγαίνει καλά. Όμως όταν δεν συμβεί αυτό αρχίζουν την πίεση για καλύτερα αποτελέσματα και άθελά τους, κάποιες φορές κάνουν κακό στον αγαπημένο τους σύλλογο. Ο Γιώργος Τζαβέλλας όμως δεν ανησυχεί για αυτό το ενδεχόμενο και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, όπως τόνισα και νωρίτερα δεν λέμε πως φέτος πάμε για άνοδο, αλλά στόχος είναι η ομάδα να διαθέτει επαγγελματική λειτουργία. Αν έχουμε αυτό, η άνοδος είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα έρθει. Είμαι σίγουρος πως οι οπαδοί θα μας στηρίξουν στο νέο αυτό εγχείρημα και δεν θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα». Εν συνεχεία ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε και στην συνεργασία που θα έχει η Δόξα με τον Πανιώνιο, απόρροια της παρουσίας του εκεί ως ποδοσφαιριστής, πριν από λίγα χρόνια: «Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαζόμαστε με μία τόσο ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος, καθώς θα έχει τον πρώτο λόγο στην απόκτηση των ταλέντων που θα βγαίνουν μέσα από τις ακαδημίες μας». 

Η Εθνική και η μητέρα του

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να τα πηγαίνει πολύ καλά, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού. Ο Έλληνας άσος είχε δύο συμμετοχές, κόντρα σε Ρωσία και Γερμανία και ειδικά στο παιχνίδι με τους Ρώσους ήταν εκπληκτικός. Σε λίγες μέρες η Εθνική μας ομάδα παίζει το πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λετονία στις 7 Σεπτεμβρίου. Για το κεφάλαιο, «Εθνική ομάδα», ο διεθνής άσος ανέφερε: «Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να περάσουμε τον όμιλο, που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το 2004. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2014. Ο όμιλος, μπορεί να μην έχει κάποιο «μεγαθήριο», όμως είναι πολύ πονηρός, καθώς υπάρχουν αρκετές ποιοτικές ομάδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Γιώργο Τζαβέλλα για την μητέρα του, την γλυκύτατη Ματθίλδη Μαρνέρη, η οποία βρίσκεται και εκείνη στο ΔΣ της Δόξας Βύρωνα, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε απόφαση του πολυαγαπημένου της γιου: «Είναι σημαντικό για μένα που έχω κοντά μου την μητέρα μου, η οποία δεν με στηρίζει μόνο στο θέμα της Δόξας, αλλά σε κάθε μου βήμα και σε κάθε μου απόφαση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια