«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Βράχων

Πηγή: dimosbyrona.gr

Τιμώντας την επέτειο 100 ετών από το θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον», ανεβάζει εκ νέου φέτος την παράσταση «Ο Αμερικάνος», με πρώτο του σταθμό το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων», την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε ο,τιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς που θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη.

Ο «Αμερικάνος» είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανένας. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια