Οι «Ιππής» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

Πηγή: dimosbyrona.gr

Με την ξεκαρδιστική, ιδιαιτέρως πολιτική και επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Ιππής», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο «Ακροπόλ» και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων».

Πρόκειται για την πιο μαχητική ίσως σάτιρα του Αριστοφάνη, η οποία αν και αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου, σχετίζεται απόλυτα με το σήμερα και τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε, μέσα από την ανεπανάληπτα κωμική ματιά του μεγάλου μας ποιητή.

Οι «Ιππής» περιγράφουν τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνα (Γιάννης Ζουγανέλης) και του Αλλαντοπώλη (Πέτρος Φιλιππίδης), διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στο ποιός θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων. Καθώς ο Παφλαγόνας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αλλαντοπώλη, η κωμωδία στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών και τη φαυλότητα της εξουσίας, τον λαϊκισμό και τη ρουσφετολογία, τα μικροκομματικά συμφέροντα αλλά και την αφέλεια που πολλές φορές διακρίνει την κοινή γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια