Καμπανάκι για τον Υμηττό

Πηγή: newsit.gr

Δεν έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για να εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο και να γίνουν οι καθαρισμοί εντός των δασικών περιοχών του βουνού, σύμφωνα με τον ΣΠΑΥ.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, επισημαίνει, δια στόματος του προέδρου του Φορέα, και δημάρχου Βύρωνα, κ. Νίκου Χαρδαλιά , ότι είναι πανέτοιμος κι βρίσκεται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.

Όμως, ο Υμηττός, όπως μας λέει, εδώ και 2,5 χρόνια έχει γίνει «ανοχύρωτο» βουνό. Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας καθαρισμός εκτός από αυτούς που κάνουν οι δήμοι για να περιφρουρήσουν τον περιαστικό ιστό και τους οικισμούς.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά εδώ και 2,5-3 χρόνια δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός. Φέτος ήδη είχαμε  πυρκαγιές στο Κορωπί, την Ηλιούπολη, που τις προλάβαμε.  Εάν πιάσει φωτιά στον Υμηττό, όπως στην Κερατέα έσβησε στην θάλασσα, έτσι κι εδώ θα σβήσει όταν θα φτάσει στην Γλυφάδα» μας λέει ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ.

O ίδιος θεωρεί πως η συνεργασία με τα μέλη του ΣΠΑΥ έχει αποφέρει καρπούς κι έχουν δημιουργηθεί ισχυρές εθελοντικές ομάδες και υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Όλα αυτά, όμως, ίσως αποδειχθούν μάταια, ένα δεν γίνουν οι καθαρισμοί που θα αφαιρέσουν εύφλεκτή ύλη από το δάσος, λειτουργώντας έτσι το κομμάτι της πρόληψης.

«Εάν συμβεί το χειρότερο, πάλι, «κάποιοι» θα κλαίνε πάνω από τα αποκαΐδια και δεν θα το δικαιούνται» καταλήγει ο κ.Ν.Χαρδαλιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια