Κάλεσμα για την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου

Ο Δημήτρης Σουλιώτης καλεί ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με στόχο την δημιουργία ενός Κοινωνικού Ιατρείου, ώστε να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα τηλέφωνα 6977 747431,  210 7628209   ή να στείλουν e-mail στο [email protected]

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτός από τα τρομακτικά φαινόμενα υποσιτισμού και πείνας, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, εξ αιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας, ΕΧΑΣΑΝ κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα. Πρόκειται για μια κατάσταση που σε πολλές περιπτώσεις  η κατάληξη ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!

Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή  παιδιών με ένα μόνο ανασφάλιστο γονέα. Όπως καλά γνωρίζετε, αυξάνονται τα φαινόμενα των ψυχολογικών διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ενώ το λεγόμενο ΕΣΥ βρίσκεται σε διαδικασία ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ.

Η ΑΜΕΣΗ ίδρυση ενός ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, που θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια, γιατρών, νοσηλευτών και άλλων συμπολιτών μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την υποστήριξη φαρμακευτικών και άλλων εταιριών, του Δήμου, δημοτικών παραγόντων και άλλων φορέων και οργανώσεων, προβάλλει όχι μόνο ως μια ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ,  αλλά και  ως ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ όλης της δημοκρατικής κοινότητας στο Βύρωνα. Το κοινωνικό ιατρείο δεν προορίζεται μόνο για τις ανάγκες του Βύρωνα, αλλά θα καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή Δήμων όπως  λ.χ Βύρωνα Υμηττού, Καισαριανής, Ιλίσια, Γουδί, Ζωγράφου, Χολαργού  αλλά και κάθε πολίτη που θα ζητήσει την βοήθεια του.

Το στήσιμο του ΚΟΙΝ. ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, αλλά ανταποκρίνεται στις ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ χιλιάδων συμπολιτών μας. Γίνεται για να σώσει ζωές, να προστατέψει το πολύτιμο αγαθό της υγείας!

Η πρωτοβουλία, που θα συγκροτηθεί ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, έχει χρέος να παλέψει ταυτόχρονα και στα εξής ζητήματα-μέτωπα:

  1. Να δοθεί από τη νέα κυβέρνηση  σε όλους τους άνεργους και άπορους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη.
  2. Πλήρης λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ.
  3. Καταγραφή από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ όλων των άπορων οικογενειών του Δήμου.
  4. Καταγραφή όλων των μονογονεϊκών οικογενειών του Δήμου.
  5. Καταγραφή από τον Δήμο όλων των περιστατικών  παιδιών που υποσιτίζονται ή αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά συγγενή προβλήματα!

Όσοι θέλετε να πάρετε μέρος στην Πρωτοβουλία Πολιτών για την ίδρυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΙΑΤΡΕΙΟΥ ή να βοηθήσετε με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε, παρακαλούμε  στείλτε, διεύθυνση,  τηλέφωνα και mails: Δ. Σουλιώτης  6977 – 747431,  210 – 76. 28. 209  και [email protected].

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια