Απάντηση στην επιστολή του Γιάννη Ευαγγελίδη

Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του ηθοποιού Γιάννη Ευαγγελίδη, σχετικά με το θέμα των απλήρωτων δασκάλων του Πνευματικού Κέντρου, δίνει μέσω της ιστοσελίδας μας, η εκπαιδευτικός Αγγελική Τσιόγκα.

Να ‘μαι πάλι εγώ η αδαής εκπαιδευτικός (χρησιμοποιώ τον ελάχιστο χαρακτηρισμό που θα μπορούσα να μου δώσω) που συνέχεια αναρωτιέται και προβληματίζεται γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω της. Με μεγάλη μου λύπη κι έκπληξη διάβασα την επιστολή σας κύριε Ευαγγελίδη γνωρίζοντας την προσφορά σας στον πολιτισμό της χώρας μας. Βασισμένος και στο δικό μου γράμμα προσπαθείτε να πάρετε έστω τα έξοδά σας για θεατρικές παραστάσεις που ανεβάσατε με τα ΚΑΠΗ Βύρωνα, καταβάλλοντας πολύ κόπο και προσωπική προσπάθεια, όπως καταλαβαίνω.

Για όνομα του Θεού ! Φτάνει πια κύριε Δήμαρχε ! Ένας σπουδαίος ηθοποιός, που δίνει την ψυχή του για να παράξει πολιτισμό και να δώσει ζωή και χαρά στους «αγαπημένους παππούδες», να αντιμετωπίζεται από εσάς και τους «δικούς σας» με τέτοιο τρόπο. Ξεφτίλα ! Έτσι το λέμε αυτό εμείς στο χωριό μας κύριε Δήμαρχε ! Δεν έχω άλλη λέξη για να περιγράψω αυτό που νιώθω ! Βαρέθηκα να είμαι ευγενής και να σας υπενθυμίζω το καθήκον σας ! Πρέπει να πληρωθούν όλοι αυτοί που δουλεύουν σκληρά και μας πάνε ψηλότερα, όπως λέει κι ο ποιητής !

Δεν είναι δυνατόν να προβάλλεστε εσείς και να φωτογραφίζεστε δίπλα τους ! Να παίρνετε έστω και λίγη από τη λάμψη τους (γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να λάμψετε σαν αυτούς), χαμογελώντας δεξιόθεν και αριστερόθεν στις φωτογραφίες που φροντίζετε πάντα να βγάζετε σε κάθε πολιτιστικό γεγονός. Πρώτα έρχονται οι φωτογράφοι σας και μετά εξελίσσεται το γεγονός ! Και όλα αυτά τζάμπα ! «Τζάμπα πολιτισμός», όπως πολύ σωστά επισημαίνει κι ο κύριος Ευαγγελίδης στην επιστολή του. Άραγε η περιβόητη Επίτροπος (όπως μου είπε η Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού), ενέκρινε τους μισθούς των υπόλοιπων καλλιτεχνών-καθηγητών του «τζάμπα Πνευματικού σας Κέντρου» κύριε Δήμαρχε ; Βλέπετε, καλοκαίριασε κι αδυνατώ να παρακολουθήσω την «τζάμπα» εργασία τους πια ! Αναρωτιέμαι οι επώνυμοι καλλιτέχνες θα σας προσφέρουν κι αυτοί ένα ωραιότατο αλλά «τζάμπα» Φεστιβάλ ή αυτοί θα πληρωθούν κανονικά ; Τι να πω ; Λυπάμαι μόνο γιατί η δική σας «τζάμπα» παρουσία, δυστυχώς πληρώνεται και μάλιστα αδρά !

Υ.Γ. : Κύριε Ευαγγελίδη, εμείς οι απλοί πολίτες του Βύρωνα σας ευχαριστούμε, για την προσφορά σας στην πόλη μας, έστω κι αν αυτή, για μερικούς, θεωρείται ασήμαντη. Είμαστε πολύ τυχεροί που είστε Ένας από εμάς !

Τσιόγκα Αγγελική

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια