Τρίτη συνάντηση στο Βύρωνα χωρίς μεσάζοντες

Για ακόμα μία φορά οι «Πολίτες του Βύρωνα» αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με στόχο την προμήθεια βασικών αγαθών χωρίς μεσάζοντες και εξασφαλίζουν αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Η ημέρα διάθεσης των προϊόντων έχει οριστεί το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι αλεύρι, ρύζι, λάδι, ελιές καλαμών, φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι.

Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέσω της φόρμας παραγγελίας, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των «Πολίτων του Βύρωνα», στην διεύθυνση http://politestouvirona.blogspot.com/

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία εκατοντάδων συμπολιτών μας, προχωράμε στην διοργάνωση της 3ης συνάντησης με τους παραγωγούς για την αγορά αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Στις δυο συναντήσεις που προηγήθηκαν 17 Μαρτίου και 7 Απριλίου 2012, η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 1600 πολίτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν φτηνά ποιοτικά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες.

Στις συναντήσεις αυτές, οι πολίτες είδαν έμπρακτα στην εποχή μιας βαθιάς παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπτύσσεται μια πρωτοβουλία στην πόλη μας, η οποία δεν αρκείται να καταγγέλλει τις κυβερνήσεις, τα καρτέλ, τους μεσάζοντες, τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά προχώρησε και έκανε πράξη τη δυνατότητα να αγοράζουμε προϊόντα χωρίς μεσάζοντες και σε προσιτές τιμές. Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στο να στηρίξουν κυρίως τους φτωχούς και τους οικονομικά αδύνατους. Έγινε ένα βήμα στην οργάνωση της αλληλεγγύης των πολιτών για έναν άλλο τρόπο ζωής και κατανάλωσης διαφορετικό από το κυρίαρχο καταναλωτικό μοντέλο της αγοράς και της οικονομίας, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε εάν θέλουμε οι πολίτες να αναζητήσουμε διέξοδο μέσα από άλλους δρόμους, για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση στην εποχή της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης πολιτικής τους.

Να μην αφεθούμε για να μην γίνουμε αλοιφή από τους κυρίαρχους και τους κρατούντες και για να μην περάσει ως ερπύστρια από πάνω μας η κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Τα ανεξάρτητα κινήματα και οι πρωτοβουλίες πολιτών χωρίς μεσάζοντες που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, σίγουρα βρίσκονται στην αρχή και είναι αντιμέτωπα με πολλές δυσκολίες και πολλά συμφέροντα και νοοτροπίες . Είναι όμως ανάγκη των καιρών και για αυτό θα προχωρούν και θα αναπτύσσονται.

Όλοι μαζί να ξεπεράσουμε το φόβο που σκορπίζουν, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και τις κοινωνικές μας συναναστροφές , να αναζητήσουμε δομές και δράσεις συνεταιριστικής αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, ενάντια στην πολιτική της εσχοκέρδιας και της κερδοσκοπίας.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια αντλώντας δύναμη από την στηρίξη και συμμετοχή των απλών καθημερινών ανθρώπων που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας.

Όλοι μαζί μπορούμε. Συνεχίζουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Petros Vasilantonakis

30 ΜΑΙΟΥ ή 30 ΙΟΥΝΙΟΥ? ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

Βύρωνας.gr

Διορθώθηκε. Ευχαριστούμε.