«Δώσε ζωή… Είναι στο αίμα σου»

Πηγή: dimosbyrona.gr

Αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας αίματος για τα παιδιά του Δήμου Βύρωνα, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (Αγίας Σοφίας & Καλλιπόλεως 49), στο πλαίσιο του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ της πόλης μας. Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η δημιουργία Τράπεζας αίματος για τα παιδιά αποτελεί μια πράξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, μια πράξη ζωής και ελπίδας. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιδείξουμε όλοι μας την ευαισθησία που πρέπει και να δώσουμε λίγα λεπτά από τη ζωή μας για να σώσουμε άλλες ζωές. Ας μην ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες όμως είμαστε όλοι μας!

Και μερικές χρήσιμες πληροφορίες….

  • αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο από 18 έως 60 ετών, 3-4 φορές τον χρόνο και αφού προηγηθεί διάστημα 3 μηνών μεταξύ των αιμοδοσιών.
  • η αιμοδοσία είναι μια πράξη ακίνδυνη που διαρκεί μόλις 5-10 λεπτά.
  • δεν πονάει παρά ένα δευτερόλεπτο στο τσίμπημα της βελόνας.
  • είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς ανθρώπου, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
  • ο αιμοδότης πρέπει να έχει φάει ένα γεύμα 3 ώρες πριν την αιμοδοσία.
  • ο όγκος αίματος είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό, το δε πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 210- 7624403

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια