“Σκληρό Ναρκωτικό”: Νέο άλμπουμ από τους Corona Virus

Πηγή: thecoronavirus.blogspot.com

Οι Corona Virus κυκλοφορήσαν το νέο άλμπουμ τους, με τίτλο «Σκληρό Ναρκωτικό». Η ομάδα του Βύρωνα έρχεται να προσφέρει 16 ολόφρεσκα τραγούδια για τους fans του καλού hip hop.

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το  νέο άλμπουμ πατώντας εδώ και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στο blog τους “Απολαύστε υπεύθυνα!”


Λίγα λόγια για τους Corona Virus

Το ξεκίνημα

Η hiphop σκηνή του Βύρωνα έχει αναρτήσει στο πέρασμα των δύο τελευταίων δεκαετιών, για πολλούς, κάποια απ΄τα πιο ποιοτικά Rap μουσικά σχήματα της χώρας. Στα τέλη των 90s και για κάποια χρόνια μετά το 2000, στην περιοχή αυτή γνώρισε μεγάλη άνθηση το graffiti, μαζεύοντας στους τοιχους της πολλά γνωστά ονόματα ελλήνων και ξένων writters της εποχής.

To 2002, μέσα απο μια παρέα απο writters κυρίως δημιουργείται το group CoronaVirus, αρχικά σαν “οικογενειακή” υπόθεση από τον SixteenPads (γνωστό τότε με το nickname Lupsh) και beatmaker των Corona, καθώς και τον ξάδερφό του Enrow.

Στα χρόνια που ακολουθούν στην ομάδα προσαρτίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας: Raska, Orkez kai Zeda καθώς και ο Touter (o δεύτερος παραγωγός των Corona) που μαζί με τον SixteenPads σχηματίσαν κάποια χρόνια αργότερα την ομάδα παραγωγών Styles Unlimited, αρχικά σαν ομάδα πίσω απ΄το όνομα Corona, και αργοτερα σαν ανεξάρτητη στο χώρο της rap παραγωγης. Ακολουθούν τέσσερα χρόνια προετοιμασίας, έτσι ώστε το group να φτάσει σε ένα στάδιο αρκετά καλό σύμφωνα με τα γούστα και τα standards των μελών του για να μπορέσει να διεκδικίσει τη θέση του στην σκηνή.

Κυκλοφορίες

Το 06′ ενφανίζονται επίσημα με το ομώνυμο τους album, το οποίο άμεσα καθιερώνει τους Coronas σαν ένα group με υψηλά standard παραγωγής και γενικά σαν μια έκπληξη όσων αφορα τον ήχο και το σύνολο για πρωτοεμφανιζόμενο group. Στο χρονικό διάστημα μέχρι το release του επόμενου τους album, στο roster της ομάδας προστίθεται και ο Dj Stigma, εκτελώντας χρέη Dj και ηχολήπτη στο studio της ομάδας γνωστό σαν Rooftop’s Lab.

Στις αρχές του 2008 οι Coronas επιστρεφουν με το δεύτερο -επίσημα- LP τους με τίτλο “Μέρος Βήτα”. Το album διανέμεται στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, σαν ανεξάρτητη παραγωγή, χέρι με χέρι, απο γειτονιά σε γειτονιά. Η ανεβασμένη συνολικά ποιότητα τοποθετεί μια νέα εικόνα στο group, και καθιερώνει το στύλ και τον ήχο των CoronaVirus και τους τοποθετεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Φρέσκος, κλασσικός hiphop ήχος που σύμφωνα με πολλούς ακροατές και καλλιτέχνες, τοποθετεί νέα δεδομένα όσων αφορά την ποιότητα δουλειάς των group που δρουν ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια δισκογραφικών και άλλων εταιρειών.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του δίσκου γυρίζεται το πρώτο τους Video Clip του ομώνυμου κομματιού “Μέρος Β'”. Το 2009 παράλληλα σχεδόν παρουσιάζονται, επίσης ανεξάρτητα δύο solo δουλειές, το mixtape του Raska με τίτλο “Training Day” και το Ep του Enrow, “Σ’ ότι γράφω”, δύο κομματια του οποίου γύρίζονται video clips – το ομώνυμο, σε παραγωγη του Sinis Kamikaze (of Styles Unlimited) και το “‘Εχω στύλ” στο οποίο συμετέχουν o Raska και ο SixteenPads.

Το 2012 κυκλοφορούν την νέα τους δουλειά με τίτλο “Σκληρό ναρκωτικό”.

Εμφανίσεις και συμμετοχές

Τα τελευταία 5 χρόνια οι CoronaVirus έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις, οι περισσότερες των οποίων αφορούν την Αθήνα, σε διάφορα μαγαζιά και events, καθώς και την Πάτρα και την Αλεξάνδρεια Θεσσαλονίκης. Φεστιβάλ graffiti, μουσικής, φιλανθρωπικών σκοπών, διαγωνισμοί Djs, καθώς και performances με μεγάλα groups της χώρας αποτελούν μέρος των εμφανίσεων τους. Τον Μάρτιο του 2008 φιλοξενούνται στο Αn Club, υποστηρίζοντας τους Cali Agents, γνωστό group της δυτικής ακτής των Ηνωμένων πολιτειών μαζί με τον Αkil the Μc apo Jurassic 5 – καθώς και την ίδια χρονιά με τον Main Flow απο Mood και τον Dj Lord (Public Enemy).

Πέρα απο τα lives, τα μέλη των corona, τα τελευταία χρόνια έχουν δηλώσει το παρόν τους με συμμετοχές σε αρκετές official και unofficial δουλειές, καθώς και διάφορες συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες οπώς: Hatemost, Dj the Boy, Νeon, ShadowKnight, High Fever, 6αρια. Λίγο πρίν το τέλος του 2010, η ομάδα παραγωγής Styles Unlimited δίνει στην ελληνική σκηνή το πολυαναμενόμενο Styles Unlimited – 5 years in the making, στο οποίο φυσικα οι Corona εμφανίζονται και πάλι με κομμάτια που ηχογραφήθικαν τα 3 τελευταία χρόνια κυρίως, μετα το release του “Μέρος Β'” μέχρι και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kostas Stefanakis

ουτε η μανα τους δεν τους γνωριζει,θα τους ξερουν ολοι οι υπολοιποι στην ελλαδα;ελεος με τον καθε τελειωμενο παιδακι που νομιζει οτι κανει καριερα και δεν τον ξερει κανενας.