Διακοπή μαθημάτων κήρυξαν οι δάσκαλοι στο «Πνευματικό Εργαστήρι»

Σε στάση εργασίας προχώρησε το διδακτικό προσωπικό των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο «Πνευματικό Εργαστήρι», του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους μαθητές και τους γονείς ότι αναγκάζονται να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, εξαιτίας της άρνησης του Δήμου να τους πληρώσει πάνω από ενάμιση χρόνο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΗ ΚΥΡΥΞΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Στο πλευρό των δασκάλων του «πνευματικού εργαστηρίου» οι μαθητές, οι γονείς και οι συνάδελφοί τους 

Σε στάση εργασίας και διακοπή μαθημάτων από χθες Τρίτη 24  μέχρι 30 Απρίλη, αποφάσισε τελικά να κατέβει το διδακτικό προσωπικό, που απασχολείται με συμβάσεις έργου στο «Πνευματικό Εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ). Με έκτακτη ανακοίνωσή τους οι αναφερόμενοι εργαζόμενοι κατάγγειλαν στους μαθητές και στους γονείς τους, ότι αναγκάζονται  να διακόψουν τα μαθήματα μουσικής και χειροτεχνίας, που διδάσκουν,  εξαιτίας της άρνησης του Δήμου να τους πληρώσει πάνω από ενάμιση χρόνο!  

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, αφού προηγούμενα εξηγούνε ότι στην ενέργεια αυτή αναγκάζονται να προχωρήσουν εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του Δήμου, ζητάνε συνάμα την κατανόηση και την συμπαράσταση μαθητών και γονέων, τους οποίους καλούνε σε συνάντηση την Παρασκευή 27/4, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του παλιού Δημαρχείου, όπου και γίνονται τα σχετικά μαθήματα,  προκειμένου να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν μαζί τους τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να πληρωθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Το προσωπικό αυτό που εργάζεται στο Δήμο με «μπλοκάκι», εδώ και πολλά χρόνια, αποτελείται από τρείς καθηγητές μουσικής καθώς και τρείς δασκάλες οικιακών μαθημάτων. Όπως έγινε γνωστό, η πληροφορία ότι καθηγητές και δασκάλες του Δήμου γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ταπεινωτικών συμπεριφορών από τους δημοτικούς εκπροσώπους του δικομματισμού, που ρήμαξε την Ελλάδα, και ότι έχουν να πληρωθούν πάνω από 18 μήνες, έχει προκαλέσει την γενική κατακραυγή κατά της δημοτικής αρχής και των κομπάρσων της διοίκησης του ΟΠΑΔΒ, ενώ ο αγώνας  τους έχει αποσπάσει ήδη την συμπάθεια και την συμπαράσταση των μαθητών και των γονέων τους.  Παράλληλα στο πλευρό τους βρίσκεται ολόκληρο το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό του «πνευματικού εργαστηρίου».

Η επιτροπή μας, που βρέθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΠΑΔΒ και υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα αταλάντευτα τα δίκαια αιτήματά τους και την αξιοπρέπεια τους,  εκφράζει για άλλη μια φορά την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους μαθητές του «πνευματικού εργαστηρίου», τους γονείς και τους πολίτες του Βύρωνα να υποστηρίξουν τον αγώνα των δασκάλων τους και να αξιώσουν από τον Δήμαρχο να εξοφλήσει στο ακέραιο όσα τους χρωστάει. Οι ανοιχτές και συγκαλυμμένες απειλές της δημοτικής αρχής ενάντια στους αγώνες και τους εργαζόμενους δεν πρέπει να περάσουν.

«Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Βύρωνας 25 Απρίλη 2012 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια