Σε 24ωρη ετοιμότητα ο Δήμος Βύρωνα ενόψει κακοκαιρίας

Πηγή: dimosbyrona.gr

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών με θέμα την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Αττική από σήμερα το απόγευμα και μέχρι την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ορίστηκαν συνεργεία κατά περίπτωση, επικαιροποιήθηκε το υπηρεσιακό σχέδιο του Δήμου σε περίπτωση χιονόπτωσης και τέθηκαν σε καθεστώς 24ωρης επιτήρησης οικογένειες και μεμονομένα άτομα προερχόμενα από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Τέλος, οριστικοποιήθηκε ότι από σήμερα στις 6 το απόγευμα και μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12, ο Δήμος τίθεται σε καθεστώς «Ξενοκράτη» και τέθηκαν επικεφαλής Αντιδήμαρχοι σε βάρδιες, ως εξής:

6π.μ. – 2μ.μ.
καθημερινά
Γιώργος Ανδρίτσος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
6945973400
2μ.μ. – 10μ.μ.
καθημερινά
Πολύκαρπος Αντωνίου
Αντιδήμαρχος Πόλης και Εξυπηρέτησης Πολιτών
6942848266
10μ.μ. – 6π.μ.
καθημερινά
Μίλτος Μπαντής
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
6942848266

Στα τηλέφωνα των Αντιδημάρχων μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες για όποιο θέμα προκύψει, ενώ, παράλληλα, μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση είτε στο Γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα 213 2008662 -3 και 210 7652411, είτε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου μας στο τηλέφωνο 210 7640512.

Επίσης, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βύρωνα, καθώς και η αίθουσα του ΚΑΠΗ στην οδό Βουτζά θα παραμείνουν ανοιχτές σε 24ωρη βάση, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε δημότης θέλει να κάνει χρήση.

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Βύρωνα με τον Υποδιοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών κ. Αριστομένη Συγγελάκη, τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα και το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας, όπου κατά τις βραδινές ώρες θα παραμένει προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά που θα παραπέμπονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Το γενικό συντονισμό ανέλαβε ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς, συνεπικουρούμενος από τον αναπληρωτή Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσο Βαλλιανάτο. Στο επιχειρησιακό σχέδιο συμμετέχουν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας της πόλης μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας, ο Δήμος καλεί τους δημότες:

 1. Να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είτε από την ΕΜΥ.
 2. Να γράψουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Δήμος), σε εμφανές σημείο μέσα στο σπίτι και να ενημερώσουν σχετικά όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.
 3. Να προμηθευτούν κουτί πρώτων βοηθειών.
 4. Να λάβουν ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
 5. Να προμηθευτούν υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
 6. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, να είναι εφοδιασμένοι με φακούς, κεριά, λάμπες πετρελαίου κ.α.
 7. Να εφοδιαστούν εγκαίρως με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και με τα αναγκαία αντιψυκτικά.
 8. Να ελέγχουν το δίκτυο ύδρευσης, καθώς ενδέχεται να παγώσουν οι σωλήνες και να σπάσουν. Καλό είναι να αφήσουν μία βρύση ανοιχτή.
 9. Σε περίπτωση χιονόπτωσης, να καθαρίσουν τους χώρους πρόσβασης του σπιτιού τους (σκάλες, αυλή, διάδρομο) χρησιμοποιώντας σκούπες ή φτυάρια. ΟΧΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.
 10. Σε περίπτωση χιονόπτωσης, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο.
 11. Σε περίπτωση που πρέπει να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια ή μετά τη χιονόπτωση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 12. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης οδηγούν, να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Για περισσότερες οδηγίες σε περίπτωση χιονόπτωσης, κάντε κλικ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια