Η τέχνη της θεραπείας μέσα από το θεατρικό σανίδι

Πηγή: tanea.gr

«Δεν είναι ότι ο καλλιτέχνης είναι ένα ιδιαίτερο άτομο, είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα ιδιαίτερο είδος καλλιτέχνη». Πάνω σε αυτή τη φράση στηρίζεται, θα μπορούσε να πει κανείς, όλη η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Βύρωνα.

Η Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σεναριογράφος και σκηνοθέτις, είναι υπεύθυνη στο Θεατρικό τμήμα του Δήμου Βύρωνα για περισσότερα από 10 χρόνια. Εκείνο που παρατηρεί είναι πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια όσοι έρχονταν να διδαχθούν ή να παίξουν θέατρο ήταν σαφώς λιγότεροι. Δεν είναι όμως μόνο αριθμητική η διαφορά που εντοπίζει η κ. Δημητρακοπούλου: «Οι περισσότεροι πια είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι αλλά και τις πρόβες που ετοιμάζουμε για τις παραστάσεις εκτονώνονται και φυσικά δημιουργούν το δικό τους περιβάλλον, όπου αισθάνονται καλά τις ώρες που είναι ενταγμένοι σε αυτό». Οπως τονίζει η σκηνοθέτις, το θέατρο μπορεί να μη δίνει λύσεις, σίγουρα όμως προσφέρει εκτόνωση και αυτοσυγκέντρωση.

Η Αθηνά Κορδέλη είναι άνεργη σχεδόν πέντε χρόνια και αναγκάζεται να μένει με τους γονείς της, οι οποίοι την ενισχύουν οικονομικά. «Εχω εξασφαλίζει τη στέγη και τα προσωπικά μου έξοδα είναι μειωμένα στο ελάχιστο. Αυτό που προσφέρω στον εαυτό μου είναι η χαρά που παίρνω μέσα από τις πρόβες και τις συναντήσεις με τους υπολοίπους. Είναι λυτρωτική όλη αυτή η διαδικασία, ειδικά για όσους αναζητούν τρόπους να ισορροπήσουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια