Στην Ευρώπη το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα συμμετέχει στο πρόγραμμα Comenius – πολυμερείς συμπράξεις σχολείων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ποιοτικής εκπαίδευσης ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, τη Τσεχία και την Ελλάδα, ανταλλάσουν επισκέψεις και γνωρίζουν τη μαθητική καθημερινότητα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού πήγαν το Μάρτιο του 2011 στη Φιλανδία, όπου παρουσίασαν δραματοποιημένο το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, καθώς και παραδοσιακούς χορούς με μεγάλη επιτυχία. Ενώ πρόσφατα επισκέφτηκαν και το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανία.

Ο Δήμος Βύρωνα, μετά την ενημέρωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Τζένης Παυλάκου-Παναγιωτοπούλου από τη Διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Μαλιγιάννη, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του σχολείου που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια