Πρόβλημα με την πληρωμή των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα

Καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου, καταγγέλει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ανακοινωσή της, αφού δεν έχει καταβληθεί ακόμα η μισθοδοσία τους για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου, αφού η Δημοτική Αρχή δεν κατέβαλε ως όφειλε   την μισθοδοσία τους την 1η Δεκεμβρίου.  Αυτό τείνει να γίνει μόνιμο καθεστώς αφού από τον περασμένο Ιούλιο η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους αυτούς είναι σχεδόν δεδομένη.

Οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις  του κ. Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά  αποδεικνύονται  επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς αντίκρισμα.

Από την μια η κυβέρνηση καταβάλει την μηνιαία κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) στους ΟΤΑ με καθυστέρηση και μειωμένη εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου και από την άλλη η πολιτική της δημοτικής αρχής οδήγησε το Δήμο στην σημερινή πολύ άσχημη και ίσως αδιέξοδη κατάσταση με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και τους πολίτες αφού οι υπηρεσίες του Δήμου υποβαθμίζονται συνεχώς.

Δυστυχώς ο Δήμος Βύρωνα έχει περιέλθει όχι σε απλά σε δυσχερή οικονομική κατάσταση αλλά σε αδιέξοδο. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι ο Δήμος Βύρωνα δε θα καταρρεύσει οικονομικά ή ότι θα καταρρεύσει τελευταίος, αποδείχτηκαν εκτός πραγματικότητας.  Παρά τις μεγάλες περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθούς των εργαζομένων, ο Δήμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία, ενώ τα χρέη του Δήμου προς τρίτους είναι υπέρογκα προκαλώντας δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του.

Είναι ανάγκη πλέον να ασκηθεί  μια άλλη ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική στο Δήμο Βύρωνα με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, που θα διασφαλίζει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα και τη λειτουργία των υπηρεσιών του, καθώς και την υποχρέωση  που έχει ο Δήμος  να πληρώνει τους εργαζόμενους του. Ο Δήμος να μην μπει στο ειδικό καθεστώς της επιτήρησης.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστεί η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στο Δήμο από τη Δημοτική Αρχή και από την κυβέρνηση.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι οικονομικές οφειλές του Δήμου προς τους εργαζόμενους.
  • Nα καταβάλλεται έγκαιρα η μηνιαία κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ.
  • Να δοθούν στους ΟΤΑ οι οικονομικές οφειλές του κράτους. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια