Απολογισμός του προγράμματος “Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών”

Πηγή: otanews.gr

Ο δημόσιος διάλογος του Δημάρχου  Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και πολιτών, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών” ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 12/12 με την τελευταία δημόσια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο (Κύπρου & Ευαγγελικής Σχολής).

Στόχος των συναντήσεων είναι η ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες σε επίπεδο γειτονιάς, αλλά και η κατάθεση των απόψεων και των προτάσεών τους για την πόλη.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση στη γειτονιά της Φρυγίας. Εκεί οι κάτοικοι συζήτησαν με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Χαρδαλιά τα προβλήματα της περιοχής, στο πλαίσιο των δημόσιων συναντήσεων του Δημάρχου με τους πολίτες.

Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Δήμαρχο για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη γειτονιά τους και να υποβάλουν τις προτάσεις τους με στόχο την από κοινού αναζήτηση λύσεων. Ειδικότερα, έθεσαν ζητήματα κυκλοφοριακής ασφάλειας και πρότειναν παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση συγκεκριμένων σημείων της γειτονιάς τους. Επιπλέον, έθιξαν το θέμα των αναψυκτηρίων και της περιοχής του Πικ – Νικ για την οποία ζήτησαν να διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελεί χώρο πρασίνου. Τέλος, προέταξαν την ανάγκη να ανοίξει το θέμα του ορισμού των χρήσεων γης προκειμένου να ρυθμιστούν σχετικά προβλήματα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και στη γειτονιά της Νέας Ελβετίας η τρίτη δημόσια συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά με τους κατοίκους.

Οι πολίτες που έδωσαν το «παρών» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την καθαριότητα, την πρόοδο των έργων για το νέο, βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης, αλλά και δράσεις του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, καθώς και σε θέματα παιδείας, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και η λειτουργία των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα άκουσε τους πολίτες και απάντησε διεξοδικά στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ενημερώσει τους κατοίκους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι ΟΤΑ της χώρας, τόσο από τη δύσκολη εθνική οικονομική συγκυρία όσο και από τον τρόπο που εφαρμόζεται ο «Καλλικράτης».

Σήμερα οι κάτοικοι της γειτονιάς του Αγίου Αρτεμίου συναντιούνται με το Δήμαρχο Βύρωνα, στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν (Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου), στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Νωρίτερα διάλογο με τους κατοίκους της γειτονιάς της Μεταμόρφωσης είχε χθες ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, συνεχίζοντας  τις συναντήσεις του με τους πολίτες του Βύρωνα, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών».

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης, όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον Δήμαρχο ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη λειτουργία του ΚΑΠΗ και του Κέντρου Υγείας της πόλης, στην προσβασιμότητα των ΑμΕΑ αλλά και στον τομέα της καθαριότητας. Επιπλέον, οι πολίτες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ανακύκλωση και τη δημιουργία της Πράσινης Διαδρομής. Τέλος, αναφέρθηκαν στο θέμα της ασφάλειας σε επίπεδο γειτονιάς αλλά και στους κινδύνους για την υγεία λόγω του μεγάλου αριθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους.

Ο Δήμαρχος της πόλης άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων και απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις τους, τονίζοντας ότι μέριμνα και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής παραμένει πάντα η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους ΟΤΑ της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα” Άκης Κατωπόδης και “Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα” Σταύρος Τζιορτζιώτης, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια