Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Ένα νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης έθεσε σε διαβούλευση ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς. Το πρόγραμμα ονομάζεται «ΑγκαλιάΖΩ» και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή περίοδο, καλύπτοντας ανάγκες της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά ολοκληρωμένες δομές που λειτουργούν παράλληλα -Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, Φαρμακείο Αλληλεγγύης, Αγορά Αλληλεγγύης, Μαγειρείο Αλληλεγγύης, Γραμμή Αλληλεγγύης, Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, Δίκτυο Εθελοντών Αλληλεγγύης- και εντάσσεται στο Τοπικό Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2010-2013. Το πρόγραμμα τέθηκε σε διαβούλευση και την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου συζητείται σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία που λαμβάνει ο Δήμος μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος εφαρμόζει ήδη εδώ και ένα χρόνο το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» από το οποίο επωφελούνται συνολικά 378 οικογένειες πολιτών. Το 19% αυτών είναι ΑμΕΑ, το 25% άνεργοι, το 27% συνταξιούχοι του ΟΓΑ και δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, το 24% τρίτεκνοι και πολύτεκνοι και το 5% άποροι της πρόνοιας.

«Το πρόγραμμα «ΑγκαλιάΖΩ» έρχεται να προστεθεί στο «ΣτηρίΖΩ» και το «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και σε πληθώρα δράσεων πρόνοιας που υλοποιεί ο Δήμος μας, ώστε να δημιουργηθεί μία προστατευτική ομπρέλα πρόνοιας γύρω από τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί σκληρότερα από την οικονομική κρίση. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης» τονίζει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα «ΑγκαλιάΖΩ» κάντε κλικ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου, αφού η Δημοτική Αρχή δεν κατέβαλε ως όφειλε την μισθοδοσία τους την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό τείνει να γίνει μόνιμο καθεστώς αφού από τον περασμένο Ιούλιο η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους αυτούς είναι σχεδόν δεδομένη.
Οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά αποδεικνύονται επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς αντίκρισμα.
Από την μια η κυβέρνηση καταβάλει την μηνιαία κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) στους ΟΤΑ με καθυστέρηση και μειωμένη εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου και από την άλλη η πολιτική της δημοτικής αρχής οδήγησε το Δήμο στην σημερινή πολύ άσχημη και ίσως αδιέξοδη κατάσταση με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και τους πολίτες αφού οι υπηρεσίες του Δήμου υποβαθμίζονται συνεχώς.
Δυστυχώς ο Δήμος Βύρωνα έχει περιέλθει όχι σε απλά σε δυσχερή οικονομική κατάσταση αλλά σε αδιέξοδο. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι ο Δήμος Βύρωνα δε θα καταρρεύσει οικονομικά ή ότι θα καταρρεύσει τελευταίος, αποδείχτηκαν εκτός πραγματικότητας. Παρά τις μεγάλες περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθούς των εργαζομένων, ο Δήμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία, ενώ τα χρέη του Δήμου προς τρίτους είναι υπέρογκα προκαλώντας δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του.
Είναι ανάγκη πλέον να ασκηθεί μια άλλη ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική στο Δήμο Βύρωνα με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, που θα διασφαλίζει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα και τη λειτουργία των υπηρεσιών του, καθώς και την υποχρέωση που έχει ο Δήμος να πληρώνει τους εργαζόμενους του. Ο Δήμος να μην μπει στο ειδικό καθεστώς της επιτήρησης.
Απαιτούμε: Να διασφαλιστεί η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στο Δήμο από τη Δημοτική Αρχή και από την κυβέρνηση.
Να καταβληθούν άμεσα όλες οι οικονομικές οφειλές του Δήμου προς τους εργαζόμενους.
Να καταβάλλεται έγκαιρα η μηνιαία κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ.
Να δοθούν στους ΟΤΑ οι οικονομικές οφειλές του κράτους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Δεκέμβριος 2011