Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών»

Πηγή: dimosbyrona.gr

Πρόσκληση σε όλους τους Βυρωνιώτες απευθύνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών  που αποτελείται από 8 δημόσιες συναντήσεις και τρεις θεματικές ενότητες. Στη διάρκεια των θεματικών πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ οι 8 συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης μας.

Με σύνθημα: «Συζητάμε. Τοποθετούμαστε. Οργανώνουμε. Παλεύουμε», οι πολίτες καλούνται να πουν Stop στην κρίση και κυρίως να συμμετέχουν όλοι στις συναντήσεις με σκοπό να τεθούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα καθημερινά προβλήματα.

«Στον Βύρωνα, κάθε πολίτης θέλουμε να είναι ενεργός πολίτης. Ιδιαίτερα στην οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η συμμετοχή είναι απαραίτητη για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναζητήσουμε τις λύσεις ώστε από κοινού να διαμορφώσουμε τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν εξαντλείται σε θέματα διαχείρισης του Δήμου, αλλά κυρίως σχετίζεται με την ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών. «Η τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλει να είναι παρούσα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως να σταθεί στο πλευρό του πολίτη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης.

Στο πρόγραμμα δημόσιων συναντήσεων «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών» εκτός από την Δημοτική Αρχή θα κληθούν να συμμετέχουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας, το Σωματείο Εργαζομένων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, οι μαζικοί φορείς, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται και εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012 και του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συναντήσεις έχουν οριστεί ως εξής:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά του Καρέα, στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο. (Λεωφ. Καρέα & Δάφνης)

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά της Μεταμόρφωσης, στο Κ.Α.Π.Η. Μεταμόρφωσης (Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά της Ν. Ελβετίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου (Σωκίων)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά του Αγίου Αρτεμίου, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
Θεματική Ενότητα: Κοινωνική Αλληλεγγύη
Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά της Φρυγίας, στο χώρο του 3ου Παιδικού Σταθμού (Μίνωος 1)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
Θεματική Ενότητα: Πολιτισμός και Αθλητισμός
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Βύρωνα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά της Ζωοδόχου Πηγής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου (Αιγιαλείας)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7:00 μ.μ.
στη γειτονιά της Ανάληψης, στην αίθουσα εκδηλώσεων (νέα πτέρυγα) στο Σχολικό Συγκρότημα της Ανάληψης

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11:00 π.μ.
Θεματική Ενότητα: Παιδεία
Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.,
στο Κέντρο Βύρωνα, στο Παλαιό Δημαρχείο (Κύπρου & Ευαγ. Σχολής)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια