Αρχίζει ο δημόσιος διάλογος με τους πολίτες του Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Από τη γειτονιά του Καρέα ανοίγει αύριο Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 τον διάλογο με τους πολίτες του Βύρωνα η Δημοτική Αρχή της πόλης, με την πρώτη, από τις 11 συνολικά δημόσιες συναντήσεις, η οποία πραγματοποιείται στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο. (Λεωφ. Καρέα & Δάφνης), στις 7 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος του Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους κατοίκους προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Το Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πoλιτών» του Δήμου Βύρωνα πραγματοποιείται από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και αποτελείται από 8 δημόσιες συναντήσεις και 3 θεματικές ενότητες, στη διάρκεια των οποίων πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι 8 συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης μας.

Με σύνθημα: «Συζητάμε. Τοποθετούμαστε. Οργανώνουμε. Παλεύουμε», οι πολίτες καλούνται να πουν Stop στην κρίση και κυρίως να συμμετέχουν όλοι στις συναντήσεις σε επίπεδο γειτονιάς, με σκοπό να τεθούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα καθημερινά προβλήματα.

«Στον Βύρωνα, κάθε πολίτης θέλουμε να είναι ενεργός πολίτης. Ιδιαίτερα στην οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η συμμετοχή είναι απαραίτητη για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναζητήσουμε τις λύσεις ώστε από κοινού να διαμορφώσουμε τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν εξαντλείται σε θέματα διαχείρισης του Δήμου, αλλά κυρίως σχετίζεται με την ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών. «Η τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλει να είναι παρούσα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως να σταθεί στο πλευρό του πολίτη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα δημοσίων συναντήσεων «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών» εκτός από την Δημοτική Αρχή έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, οι μαζικοί φορείς, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια