Συλλογή υπογραφών και νέα συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας

Την Παρασκευή 14/10 πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών του Βύρωνα που αντιδρούν στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα αφού εδώ και λίγες ημέρες έχει αναστείλει τη λειτουργία του μετά τις 3.00μμ και τα Σαββατοκύριακα λόγω έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χ.Μαργαρίτης, Α.Κατοπώδης και Σ.Τζιορτζιώτης.

Κατά τη συζήτηση οι συγκεντρωμένοι πολίτες του Βύρωνα αποφάσισαν την συλλογή υπογραφών και την πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης έξω από το Κέντρο Υγείας την Δευτέρα 24/10 στις 12.00 το πρωί και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.00 μμ στο Υπουργείο Υγείας. Ζητήθηκε από τους παρευρισκομένους πολίτες η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής στη μετακίνηση των πολιτών.

Το κείμενο για την συλλογή υπογραφών βρίσκεται από την Τρίτη 11/10 στο Κέντρο Υγείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των πολιτών του Βύρωνα:

Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Βύρωνα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες πολίτες του Βύρωνα και των γύρω περιοχών. Σε ετήσια βάση ο αριθμός των ασθενών-επισκεπτών ανέρχεται σε 130.000 αριθμός που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του. Σήμερα το Κέντρο Υγείας πέφτει και αυτό θύμα της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών του μνημονίου και της τρόικας.

Εδώ και αρκετούς μήνες η πίεση που ασκήθηκε από απλούς πολίτες , δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης είχε ως αποτέλεσμα την στοιχειώδη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Δυστυχώς εδώ και λίγες ημέρες το Κέντρο Υγείας υποβαθμίστηκε και διακόπτει τη λειτουργία του μετά τις 3.00 μμ αφού στελεχώνεται πλέον με ένα και μοναδικό γιατρό στερώντας αναντικατάστατες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας προς τους πολίτες και ταυτόχρονα επιβαρύνοντας την ίδια την λειτουργία και οικονομία του συστήματος υγείας , αφού τα χιλιάδες περιστατικά που εξυπηρετούσε θα πρέπει πλέον να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι η Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας που αγνοεί τις δεσμεύσεις του και αρνείται να υπογράψει την πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών με σύμβαση ενός έτους υπακούοντας στις εντολές της τρόικας παρά το γεγονός ότι , έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης και η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που ανήκει διοικητικά το Κέντρο Υγείας έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για το αναγκαίο κόστος των προσλήψεων.

Εμείς οι πολίτες του Βύρωνα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Βύρωνα που οδηγείται σε κλείσιμο και απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει τέλος στον εμπαιγμό των πολιτών και να προχωρήσει σήμερα με οποιοδήποτε τρόπο(προσλήψεις,μετατάξεις,αποσπάσεις) στη στελέχωση του Κέντρου με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του.

Διεκδικούμε

  • Αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών με σκοπό την 24ώρη λειτουργία του κέντρου
  • Δημιουργία ακτινολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 13.00 μμ.

Πολίτες του Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια