Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για τα νέα μέτρα

Για στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης κατηγορεί την δημοτική αρχή το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση του, το σωματείο εργαζομένων, αναφέρει ότι ο λαός δέχεται πρωτοφανής επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημά του με νέα αντιλαϊκά μέτρα, που στόχο έχουν να μειώσουν στο κατώτατο την αξία του μεροκάματου, προς όφελος των επιχειρήσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες-οι, Κάτοικοι του Δ. Βύρωνα

Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο Λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημά του δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, την Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. & Μπακογιάννη, μαζί με τους εργοδότες, κάθε ημέρα αποφασίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα που στόχο έχουν να μειώσουν στο κατώτατο την αξία του μεροκάματου να εξασφαλίσουν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων και τα σπασμένα της κρίσης να τα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια.

Ανεργία, ακρίβεια, φοροχαράτσια, φτώχεια, εργασιακή εφεδρεία, συντάξεις πείνας, απολύσεις στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Ιδιωτικό Τομέα, Κεφαλικός φόρος, χαράτσια στα σπίτια, σχολείο επιχείρηση και αμάθειας, κόψιμο ιατροφαρμακευτικών παροχών είναι τα «δώρα» αυτής της πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι καθημερινά χρεοκοπούν από την πολιτική της κυβέρνησης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώναμε την ανάπτυξη του συστήματος, τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και την κρίση τους.

Δημότες του Βύρωνα,

Η δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά συμφωνεί και στηρίζει επί της ουσίας αυτή την πολιτική.

Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα αποφάσεις της (ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, αύξηση δημοτικών τελών, ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μ.Κ.Ο., και μη κερδοσκοπικών φορέων, ίδρυση Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας στο χώρο του Πολιτισμού, ένταξη του δήμου σε οικονομική εξυγίανση τύπου μνημονίου). Έχει μεγάλη ευθύνη γιατί η πολιτική που ακολουθεί και το ότι δεν πήρε συγκεκριμένα μέτρα έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους. Σήμερα παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς (Α΄ 15νθήμερο του Οκτώβρη) οφείλονται υπερωρίες από τον Γενάρη και τον Απρίλη σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οφείλονται τα γάλατα του 2011 και οι παροχές σε είδος, αναδρομικές οφειλές σε εργαζόμενους του Ο.Π.Α. (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού) σε εργαζόμενους στα ΒΑΕ, φύλακες και Γραφείο Αλλοδαπών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τα βάρβαρα – αντιλαϊκά – ταξικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων ανέργων συνταξιούχων και για τις περικοπές στους Δήμους από την κρατική χρηματοδότηση (μόνο από το Δήμο Βύρωνα τα δύο τελευταία χρόνια στέρησε περίπου 5,5 εκατομμύρια €).

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα για την στήριξη και εφαρμογή μεγάλου μέρους αυτής της πολιτικής. Δεν διεκδικεί από κοινού με τους εργαζόμενους τα οφειλόμενα, στο βαθμό που θα μπορούσε, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Άμεση καταβολή στους δικαιούχους των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ και παροχών από τη Δημοτική Αρχή. – Άρνηση πληρωμής των ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, της εφορίας.
  2. Καταγγέλλουμε και δεν δεχόμαστε την εργασιακή εφεδρεία. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού. – Καμιά ιδιωτικοποίηση.
  3. Απορρίπτουμε το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΦΤΩXOΛOΓlO. Διεκδικούμε αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.
  4. Το κράτος να ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ όλα τα οφειλόμενα στους δήμους.

Διαδηλώνουμε, συμμετέχουμε στις καταλήψεις σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τρίτη 4 Οκτώβρη ώρα 7.30 π.μ. Γκαράζ Καθαριότητας – Πορεία στο Δημαρχείο Βύρωνα και το Υπουργείο Οικονομικών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011 . Διαδηλώνουμε όλοι στο κέντρο της Αθήνας.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕIΑ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Δ.Ν.Τ. – ΤΡΟΪΚΑ
ANAΤPΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια