Λουκέτο λόγω κρίσης στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα

Πηγή: tanea.gr

Λουκέτο σε αστυνομικά τμήματα βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθεια να μειώσει δραστικά τα έξοδα της ΕΛ.ΑΣ. Σε άμεση εφαρμογή από τις αρχές Οκτωβρίου μπαίνει το σχέδιο μείωσης κατ’ αρχάς των αστυνομικών τμημάτων που υπάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις του Λεκανοπεδίου.

«Το βασικό κριτήριο για τις συνενώσεις των τμημάτων είναι σε ποιες περιοχές διαθέτει η Αστυνομία ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να γλιτώσουμε τα χρήματα των ενοικίων που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως» επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με το κριτήριο αυτό το αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα πρόκειται να συνενωθεί με το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Παράλληλα υπάρχει η αισιοδοξία πως θα δοθεί και σημαντική οικονομική ανάσα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος φέτος είναι μειωμένος κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Ενημέρωση: Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νίκο Χαρδαλιά, για να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω δημοσίευμα και μας ενημέρωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.,  Στρατηγό Λευτέρη Οικονόμου, τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα συνένωσης του Α.Τ. Βύρωνα με άλλο αστυνομικό τμήμα.

Μας ενημέρωσε επίσης οτι εντός της ημέρας θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια