Ανοικτή επιστολή της Στάση Βύρωνα για τα χαράτσια

Πηγή: stasivyrona.blogspot.com

Επιστολή απέστειλε η Στάση Βύρωνα, με την οποία ζητά την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με την πρόσκληση όλων των μαζικών φορέων και του λαού της πόλης μας, όπου θα συναποφασιστούν ποιά συγκεκριμένα ηθικά, πρακτικά αλλά και νομικά μέτρα θα λάβει ο Δήμος μας, για τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν του ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

Ακολουθεί η ολόκληρη επιστολή:

Η χώρα μας εδώ και ενάμισυ χρόνο βιώνει μια πραγματικότητα χωρίς προηγούμενο. Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε επί της ουσίας υπό ξένη οικονομική κατοχή, εκχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία και το δικαίωμα αποφάσεων για το μέλλον της χώρας σε ξένα κέντρα, και πιο συγκεκριμένα στην Ε.Ε. , το Δ.Ν.Τ. , τις ξένες και ελληνικές τράπεζες, στα αδυσώπητα κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Εξαιτίας αλλά και στο όνομα του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόϊκα , χωρίς να απευθυνθεί στον κυρίαρχο λαό, ελήφθηκαν πρωτοφανούς έκτασης ισοπεδωτικά και αναποτελεσματικά μέτρα σε όλους τους τομείς, που καταρρακώνουν τη ζωή των μη εχόντων, δηλαδή των εργαζομένων, των μικριμεσαίων, των φτωχών αγροτών, των ανέργων. Υποθηκεύεται όχι μόνο το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και η ίδια η υπόσταση της χώρας , μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Λαμβάνονται συνεχείς αποφάσεις , κάτω από εκβιαστικά διλλήματα κυβέρνησης και πιστωτών, με μοναδικό σκοπό να μη χάσουν οι τελευταίοι τα χρήματα που μας δανείζουν με υπέρογκο και τοκογλυφικό τρόπο, μόνο και μόνο για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Η πιό πρόσφατη απόφαση που έχει επιφέρει την αγανάκτηση σε όλους , είναι το οριζόντιο και ισοπεδωτικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , από το οποίο δεν εξαιρούνται φτωχοί, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αυτό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, επιφέροντας σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο της ίδιας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ , όσο και μαζικών και κοινωνικών φορέων. Ταυτόχρονα, αναζητείται τρόπος προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, για τον χαρακτηρισμό του μέτρου αυτού σαν παράνομου και αντισυνταγματικού.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά είτε αδυνατούν να το πληρώσουν, είτε αρνούνται να συνεχίσουν να υπομένουν τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής , απειλούμενα με τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Δήμος μας , μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει απαθής. Είναι ανάγκη να πρωτοστατήσει στην προάσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος της πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό , που είναι η ηλεκτρική ενέργεια.

Ζητούμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με την πρόσκληση όλων των μαζικών φορέων και του λαού της πόλης μας, όπου θα συναποφασιστούν ποιά συγκεκριμένα ηθικά, πρακτικά αλλά και νομικά μέτρα θα λάβει ο Δήμος μας, για όσους εκείνους των συμπολιτών μας βρεθούν σε αυτή την απάνθρωπη θέση.

Σε ό,τι μας αφορά, συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση “Κανείς δημότης μόνος του στην κρίση” , θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και την υπεράσπιση των συμπολιτών μας

Βύρωνας, 21 Σεπτεμβρίου 2011
Η γραμματεία της Στάση Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια