Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση: “Να σταματήσει κάθε σκέψη για την υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας”

Επιστολή προς το Δήμαρχο, το Συμπαραστάτη Δημότη και τις Δημοτικές Παρατάξεις απέστειλε η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, με την οποία ζητά να μην καταργηθούν οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, να γίνεται περισυλλογή των απορριμμάτων όλες τις ημέρες της εβδομάδας, να πλένονται οι κάδοι και να επεκταθεί η ανακύκλωση.

Ακολουθεί η ολόκληρη επιστολή:

Ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται, η μέθοδος αποκομιδής, διαχείρισης των απορριμμάτων αλλάζει βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Στη λογική αυτή εντάσσεται η ανακύκλωση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, η κομματοποίηση, η τοποθέτηση υπόγειων κάδων περισυλλογής, το πλύσιμο των κάδων κ.λ.π.

Στο Δήμο Βύρωνα στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν ορισμένα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Τοποθετηθήκαν εδώ και έξι χρόνια δέκα εννέα υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και δαπανήθηκαν πάνω από 60,000 ευρώ . Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή υλικών στην πηγή το οποίο αγκαλιάστηκε από τους πολίτες.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή εγκαταλείπει τις προσπάθειες αυτές και κάνει βήματα προς τα πίσω. Αντί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται προχωρεί στην υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας, τη στιγμή μάλιστα που αύξησε τα δημοτικά τέλη για τους πολίτες.

Σχεδιάζει να καταργήσει τους υπόγειους κάδους περισυλλογής απορριμμάτων, να τους γεμίσει μπάζα και χώμα και να τους μετατρέψει σε ζαρντινιέρες. Επειδή μήνες τώρα το αυτοκίνητο είναι χαλασμένο και δεν έχουν χρήματα να το επισκευάσουν, επειδή οι κάδοι αυτοί δεν έχουν πλυθεί και βγάζουν δυσάρεστες οσμές, βρήκαν τη λύση να τους καταστρέψουν. Πρόκειται για τη λογική πονάει δόντι κόβει κεφάλι.

Η περισυλλογή ουσιαστικά σταμάτησε να γίνεται τα Σαββατοκύριακα. ( Μόνο δυο απορριμματοφόρα βγαίνουν). Τα απορρίμματα μένουν στους κάδους από την Παρασκευή το πρωί έως τη Δευτέρα, ενώ οι κάδοι απορριμμάτων σπάνια πλένονται.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης δεν επεκτείνεται παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν αγοραστεί καινούργιοι κάδοι ανακύκλωσης και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ SOS

Δεν μπορούμε να σωπάσουμε μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει τη δημόσια υπηρεσία καθαριότητας, τη ζωή των πολιτών και απαξιώνει τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε και να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα που οφείλει η Δημοτική Αρχή στους εργαζόμενους (υπερωριακή απασχόληση από το Φεβρουάριο και την παροχή του γάλατος).

Απαιτούμε: Να σταματήσει κάθε σκέψη για την υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας ή την ιδιωτικοποίηση της. Να μην καταργηθούν οι υπόγειοι κάδοι, να γίνεται περισυλλογή απορριμμάτων όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Να πλένονται οι κάδοι, να επεκταθεί η ανακύκλωση.

Για όλα τα παραπάνω έχουν κατατεθεί επανειλημμένα προτάσεις. Δυστυχώς η Δημοτική κινείται σε άλλη κατεύθυνση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η καθαριότητα στην πόλη μπορεί να είναι καλύτερη χωρίς αύξηση δημοτικών τελών και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια