Έξι τόνοι απορρίμματα απομακρύνθηκαν από τον Υμηττό

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Έξι τόνους σκουπίδια μάζεψαν και απομάκρυναν από τον Υμηττό εθελοντές, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σωματεία και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκστρατεία καθαρισμού του δάσους την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καθαρίζουμε την Ελλάδα».

Πολίτες κάθε ηλικίας, από 5 έως 85 ετών, εθελοντές του Δήμου Βύρωνα και εθελοντικές ομάδες όμορων Δήμων συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Ο καθαρισμός έγινε παράλληλα της λεωφόρου Κατεχάκη, στο πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Βύρωνα, στην είσοδο για το στρατόπεδο Σακέτα.

Μικροί και μεγάλοι συγκέντρωσαν σε σακούλες τα σκουπίδια από πλαστικά, μπάζα και χαρτιά μέχρι παλιά σίδερα, ελαστικά και ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, οικοσυσκευές κ.ά) και γέμισαν δύο απορριμματοφόρα του Δήμου Βύρωνα.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε Σάββατο από τις 4 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, στην Αθήνα και σε 28 ακόμα πόλεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια