Σβηστά θα παραμείνουν φέτος τα φώτα στο Θέατρο Βράχων

Για πρώτη φορά φέτος, μετά από 23 συνεχή χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Βύρωνα, δεν θα πραγματοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για το κοινό αλλά και για τους ανθρώπους του φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων ξεκίνησαν το 1987, ενώ το Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα σαν θεσμός ξεκίνησε το 1989. Σε αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ Βύρωνα έχει αποκτήσει την δική του ταυτότητα και έχει δώσει το πολιτιστικό του στίγμα στην Αττική, φιλοξενώντας μοναδικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τέχνη.

Όμως η οικονομική κρίση καθώς και η οικονομική κατάσταση του Δήμου έριξαν βαριά τη σκιά τους στο επιτυχημένο φεστιβάλ, κρατώντας σβηστά τα φώτα του δημοφιλούς Θεάτρου Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το φεστιβάλ Βύρωνα να συνενώνεται με το φεστιβάλ του νέου δήμου Υμηττού-Δάφνης. Αναφέρουν μάλιστα οτι μια αποχαιρετιστήρια συναυλία πρόκειται να δοθεί τον Σεπτέμβριο εν αναμονή του μελλοντικού νέου Φεστιβάλ Βύρωνα – Υμηττού – Δάφνης, όπως θα ονομαστεί.

Ενημέρωση: Επιβεβαιώθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Φεστιβαλ στην Σκιά των Βράχων»: Το νέο φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

6 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
g.i.

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Μελίνας με αυτά που συμβαίνουν!!!!!

Κλειώ Γριμανέλη

Αυτα τα 23 χρονια το φεστιβαλ ηταν πηγη εμπνευσης
καλλιτεχνικη ανασα
για ανθρωπους που διψανε να ακουσουν καλες φωνες
να δουνε παραστασεις με ερμηνειες ανατριχιαστικες
γιατι δεν μπορουνε να πανε στην επιδαυρο
γιατι δεν μπορουνε να πληρωσουν περισσοτερα
αυτη η ανασα δροσιας ελπιζω να μην σταματησει
απλα ολο αυτο να ειναι ενα μικρο διαλειμμα
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ

Ηι Fi

Είστε σίγουροι και το επισημαίνετε, για τα δύο – κατ’εσάς – αίτια (οικονομική κρίση, οικονομική κατάσταση Δήμου)της μη διοργάνωσης του Φεστιβάλ;
Μπας και συνδιάζονται, αυτά τα δύο – λέω τώρα … – και με κάτι άλλο, πολύ πιο σημαντικό;