Π.Κόνσουλας: “Αποχωρούμε από τη διαδικασία, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας”

“Αποχωρούμε από τη διαδικασία, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει ο δημοκρατικός διάλογος, η ουσία και η ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι οι συνηθισμένες, κουραστικές καιπεπαλαιωμένες πλέον πρακτικές του…”, ήταν τα τελευταία λόγια του Παναγιώτη Κόνσουλα, λίγο πριν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, απο την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον απολογισμό του δημάρχου.

Να θυμίσουμε ότι από την χθεσινή συνεδρίαση απείχαν επίσης οι δημοτικές παρατάξεις Στάση Βύρωνα και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, οι οποίες είχαν ανακοινώσει από νωρίς ότι δεν θα λάβουν μέρος στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά στη δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Βύρωνας – Καθαρή επιλογή” Παναγιώτης Κόνσουλας ανέφερε τα εξής:

“Μετά από 8 χρόνια θητείας ο δήμαρχος Βύρωνα εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται να προχωρήσει -όπως έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Βύρωνα – σε ανοιχτό διάλογο και σε μεγάλο δημόσιο χώρο σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Επιλέγει -παρά τη δέσμευση του στο δημοτικό συμβούλιο της 14/6 για ανοιχτή συνεδρίαση στο αναψυκτήριο “ΑΣΤΡΑ”- να κάνει τον απολογισμό του, σε κλειστό κύκλο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,απαξιώνοντας για άλλη μία φορά τους πολίτες αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξη μας “ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ” κατ’ επανάληψη, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις της, έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής των πολιτών στη λειτουργία του δήμου, καταγγέλλοντας παράλληλα το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και την ενός ανδρός αρχή.

Στο μοντέλο αυτό,η αλαζονεία αλλά και η κακοδιαχείριση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής,- στοιχεία τα οποία εδώ και χρόνια είχαμε επισημάνει- είναι τα κύρια συστατικά της χρεοκοπίας του δήμου και της υπαγωγής του σε καθεστώς “Μνημονίου”, όπως πρόσφατα έγινε και επίσημα γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη και στη δύσκολη αυτή περίοδο για την πόλη μας,όπου τα προβλήματα είναι και υπαρκτά και μεγάλα, ο δήμαρχος του “Δημοτικού Μνημονίου”, χρησιμοποιεί και πάλι τη “συνταγή” της επικοινωνίας, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μας πείσει για άλλη μια φορά ότι όλα στο Δήμο Βύρωνα είναι ρόδινα και ότι απλά δεν υπάρχουν προβλήματα…

Η πραγματικότητα όμως αποδεδειγμένα πλέον είναι πολύ διαφορετική, και δυστυχώς από τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ σύμφωνα με τις προ 7μήνου προεκλογικές του εξαγγελίες βρισκόμαστε στο ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ”.

Τον αφήνουμε λοιπόν στη μοναξιά της δικής του εικονικής πραγματικότητας και αποχωρούμε από τη διαδικασία,ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας,γιατί εμάς μας ενδιαφέρει ο δημοκρατικός διάλογος, η ουσία και η ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι οι συνηθισμένες, κουραστικές και πεπαλαιωμένες πλέον πρακτικές του…”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια